Xevi Sala, Premi Prudenci Bertrana 2016 :: La tardor literaria en català :: 80grams celebra sis anys de literatura :: Entrevista Anna Altisén :: Jo, confesso guanya el Premi Crexell 2012 :: Mor l'escriptor Emili Teixidor :: Grup 62 ja és a Google Play :: Salvador Macip guanya el Premi Carlemany :: Rafael Nadal guanya el Premi Josep Pla 2012 :: Els llibres de l'any a 80grams :: La primera novel·la de Lluís Llach arribarà a les llibreries el 2 de febrer :: 20 anys de la mort de Montserrat Roig :: Ha mort Joan Agut :: 80grams celebra 3 anys de literatura catalana :: L'escriptora Muriel Villanueva guanya el Premi Just M. Casero amb la novel·la La Gatera :: Aguilera, O'Hara i Llavina, Premis Octubre 2011 :: Rànquing de tardor 80grams 2011 :: David Cirici guanya el Premi Prudenci Bertrana :: L'infern d'Alabastre guanya el rànquing d'estiu 2011 :: Pa negre, la primera pel·lícula catalana candidata als Óscars :: Ausiàs March té perfil al Facebook :: Joaquim Carbó, Premi Trajectòria Setmana del Llibre en Català :: Cabré bat rècords i el seu llibre es reedita en només una setmana :: 80grams a Catalunya Ràdio

dijous, 6 d’octubre del 2011

Notícia :: Martí Gironell es tancarà en un monestí benedictí per escriure la seva propera novel·la

Martí Gironell comença una aventura literària inèdita al monestir de Sant Benet. L'escriptor vol instal·lar-se en una cel·la del monestir per poder ambientar-se el millor possible per escriure la seva propera novel·la.

L’escriptor i periodista viurà un any a l’interior del monestir de Sant Benet per escriure la seva nova novel·la històrica. La presentació de l’experiència es farà en el marc d’un dinar a l’interior del Monestir el proper 20 d'octubre inspirat en la història i l’època monacal. Durant l’experiència, l’escriptor de Besalú no es reclourà al Monestir, en sortirà per continuar treballant, però fixarà la seva residència i passarà llargues temporades en una antiga cel·la d’un monjo benedictí. La novel·la resultant d'aquesta experiència serà el quart llibre de l'escritor que publicarà Columna el Nadal del 2012.
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

4 comentaris:

  1. Ai, doncs que vagi amb compte, no li passi com a la Teresa Forcades, sí, la de les farmacèutiques, que va anar a una cel·la d'aquestes a preparar el MIR i al final es va fer monja. Un pèl massa de comèdia, pel meu gust. No sé com s'ho va poder fer el pobre Jules Verne!!

    ResponElimina
  2. Doncs que es quedi una temporada llarga i decideixi passar-se a l'orde de Sant Benet i no ens torturi amb nous títols de literatura insulsa, sisplau.

    ResponElimina
  3. Trobo que una de les capacitats més valuoses d'un escriptor hauria de ser l'habilitat d'abstraure's de la seva realitat del dia a dia i ser capaç de comunicar amb la ficció que està creant des de casa seva, des de la seva quotidianeïtat, i tot i aixñi ser capaç d'imprimir versemblança al 100% a la història que s'inventa. Documentar-se serveix i cal tenir el dò de fer creïble una invenció. Aquesta cosa d'haver-ho hagut de viure tot en primera persona m'hi sobra bastant; el Martí és un escriptor que usa molt bé els avantatges que té estar ficat als mitjans de comunicació i fer de la seva tasca d'escriure un espectacle en si mateix deu formar part de l'estratègia. Ell és llest; si hi ha un editor que hi creu i paga, i milers de lectors que el segueixen i estan conformes a rascar-se la butxaca per comprar els seus llibres, doncs mira... per als gustos, els colors.

    Jo estic pensant de recloure'm a dins d'una ampolla de pepsi perquè voldria escriure una novel·la sobre bombolles...

    petons i que no es molesti ningú... ;-)
    Mireia

    ResponElimina
  4. A mi em sembla una iniciativa original. No sóc seguidora dels llibres del Martí Gironell però m'agrada el projecte de Sant Benet, per aprendre coses d'història d'aquest monestir i de la zona on s'ambienta. Potser després la novel·la m'agradarà o no, però de moment, gaudeixo seguint aquesta experiència.

    ResponElimina

Related Posts with Thumbnails