Xevi Sala, Premi Prudenci Bertrana 2016 :: La tardor literaria en català :: 80grams celebra sis anys de literatura :: Entrevista Anna Altisén :: Jo, confesso guanya el Premi Crexell 2012 :: Mor l'escriptor Emili Teixidor :: Grup 62 ja és a Google Play :: Salvador Macip guanya el Premi Carlemany :: Rafael Nadal guanya el Premi Josep Pla 2012 :: Els llibres de l'any a 80grams :: La primera novel·la de Lluís Llach arribarà a les llibreries el 2 de febrer :: 20 anys de la mort de Montserrat Roig :: Ha mort Joan Agut :: 80grams celebra 3 anys de literatura catalana :: L'escriptora Muriel Villanueva guanya el Premi Just M. Casero amb la novel·la La Gatera :: Aguilera, O'Hara i Llavina, Premis Octubre 2011 :: Rànquing de tardor 80grams 2011 :: David Cirici guanya el Premi Prudenci Bertrana :: L'infern d'Alabastre guanya el rànquing d'estiu 2011 :: Pa negre, la primera pel·lícula catalana candidata als Óscars :: Ausiàs March té perfil al Facebook :: Joaquim Carbó, Premi Trajectòria Setmana del Llibre en Català :: Cabré bat rècords i el seu llibre es reedita en només una setmana :: 80grams a Catalunya Ràdio

dimecres, 14 de setembre del 2011

Notícia :: Joaquim Carbó, Premi Trajectòria Setmana del Llibre en Català

Aquesta tarda s'ha lliurat a Joaquim Carbó el Premi Trajectòria de la Setmana del llibre en català. Un guardó merescudíssim per una de les figures literàries més importants del nostre país amb més de 130 llibres publicats i una llarga trajectòria en defensa de la llengua i la cultura catalana.

El Premi Trajectòria de la Setmana del llibre en Català s'atorga des de 1997 i cada any es lliura a una personalitat vinculada al món de la cultura que hagi destacat per la seva divulgació. Joaquim Carbó, el premiat d'aquest any, reuneix tots aquests requisits amb escreix. Autor de llibres tant importants per la nostre literatura com 'La colla dels deu' o 'L'home de la sorra', constament editat. A banda dels més de 130 títols publicats, els múltiples premis rebuts i el seu compromís demostrat amb la nostre llengua i país, Carbó destaca també per ser un dels fundadors de la revista Cavall Fort, fonamental en la tasca de preservar la llengua catalana en temps difícils, i continúa fent-ho, a través dels més menuts. 
L'acte d'aquesta tarda ha estat el primer de diverses activitats que es faran en el marc de la Setmana del Llibre en Català per homenatjar Joaquim Carbó. Diumenge al matí dues companyies de Tttelles representaran dues obres de l'autor 'L'ocell meravellós' i 'En Miquel sobre l'asfalt'. Després hi ha organitzada una fotografia de família on tots els lectors que ho vulguin podran trobar-se amb Carbó per compartir una estoneta amb un dels escriptors més importants de la literatura catalana.
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts with Thumbnails