Xevi Sala, Premi Prudenci Bertrana 2016 :: La tardor literaria en català :: 80grams celebra sis anys de literatura :: Entrevista Anna Altisén :: Jo, confesso guanya el Premi Crexell 2012 :: Mor l'escriptor Emili Teixidor :: Grup 62 ja és a Google Play :: Salvador Macip guanya el Premi Carlemany :: Rafael Nadal guanya el Premi Josep Pla 2012 :: Els llibres de l'any a 80grams :: La primera novel·la de Lluís Llach arribarà a les llibreries el 2 de febrer :: 20 anys de la mort de Montserrat Roig :: Ha mort Joan Agut :: 80grams celebra 3 anys de literatura catalana :: L'escriptora Muriel Villanueva guanya el Premi Just M. Casero amb la novel·la La Gatera :: Aguilera, O'Hara i Llavina, Premis Octubre 2011 :: Rànquing de tardor 80grams 2011 :: David Cirici guanya el Premi Prudenci Bertrana :: L'infern d'Alabastre guanya el rànquing d'estiu 2011 :: Pa negre, la primera pel·lícula catalana candidata als Óscars :: Ausiàs March té perfil al Facebook :: Joaquim Carbó, Premi Trajectòria Setmana del Llibre en Català :: Cabré bat rècords i el seu llibre es reedita en només una setmana :: 80grams a Catalunya Ràdio

dimarts, 28 de juny del 2011

Notícia :: Bromera celebra 25 anys

L'editorial Bromera ha celebrat avui a Barcelona els seus 25 anys d'història amb una festa al Palau Robert. El projecte editorial va néixer al 1986 a Alzira, València i des d'aleshores ha publicat 1.800 títols. El secret de mantenir-se, segons el seu fundador, Josep Gregori, la seva aposta ferma pel català i no sentir-se en cap moment perifèrics.

 Fa un quart de segle naixia al País Valencià un projecte cultural en llengua catalana orientat a tot l’àmbit lingüístic. Edicions Bromera va significar, en el panorama editorial valencià dels anys vuitanta, una aportació esperançadora i oportuna, i actualment està considerada una de les editorials catalanes més importants. Josep Gregori ha explicat que Bromera «va partir d’una posició molt modesta, però a poc a poc ha anat consolidant un catàleg, amb el qual s’han venut més de 7.000.000 de llibres». En l’actualitat, «tot i continuar sent una empresa petita», ha dit l’editor, «ja no ho som tant pel que fa al nombre de lectors». Quant al futur, Gregori ha destacat que «el nostre plantejament és continuar en la línia capdavantera i estar alerta a la important transformació que està per vindre amb la digitalització».
La projecció de Bromera a Catalunya ha sigut fonamental per al desenvolupament del projecte editorial. Amb un catàleg de més de 1.800 títols, agrupats en 40 col·leccions, abraça tots els gèneres: novel·la, poesia, teatre, divulgació científica, obres de gran format, biografies... i ha aplegat més de 400 autors, valencians, catalans i balears, tant clàssics com contemporanis, però també escriptors internacionals importants que han sigut traduïts per primera vegada. Bromera obre així una porta no només a la literatura catalana, sinó també a d’altres com l’àrab, la italiana, la turca, la danesa, la irlandesa o la nord-americana.
:: Des de 80grams, moltes felicitats i per molts anys més! 
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts with Thumbnails