Xevi Sala, Premi Prudenci Bertrana 2016 :: La tardor literaria en català :: 80grams celebra sis anys de literatura :: Entrevista Anna Altisén :: Jo, confesso guanya el Premi Crexell 2012 :: Mor l'escriptor Emili Teixidor :: Grup 62 ja és a Google Play :: Salvador Macip guanya el Premi Carlemany :: Rafael Nadal guanya el Premi Josep Pla 2012 :: Els llibres de l'any a 80grams :: La primera novel·la de Lluís Llach arribarà a les llibreries el 2 de febrer :: 20 anys de la mort de Montserrat Roig :: Ha mort Joan Agut :: 80grams celebra 3 anys de literatura catalana :: L'escriptora Muriel Villanueva guanya el Premi Just M. Casero amb la novel·la La Gatera :: Aguilera, O'Hara i Llavina, Premis Octubre 2011 :: Rànquing de tardor 80grams 2011 :: David Cirici guanya el Premi Prudenci Bertrana :: L'infern d'Alabastre guanya el rànquing d'estiu 2011 :: Pa negre, la primera pel·lícula catalana candidata als Óscars :: Ausiàs March té perfil al Facebook :: Joaquim Carbó, Premi Trajectòria Setmana del Llibre en Català :: Cabré bat rècords i el seu llibre es reedita en només una setmana :: 80grams a Catalunya Ràdio

dijous, 23 de juny del 2011

Notícia :: Antoni Vives premi Crexells 2011 i Andreu Martí Premi Sant Joan Unnim 2011

 'El somni de Farringdon Road' d'Antoni Vives ha estat la guardonada d'aquest any amb el XL Premi Crexells que otorgan els socis de l'Ateneu Barcelonès a la millor obra en català publicada l'any anterior. L'obra de Vives s'ha imposat a les dues altres candidates. Per la seva banda Andreu Martí ha estat guardonat amb el Premi Sant Joan Unnim de literatura catalana per 'Cabaret Pompeya'. 

Els socis de l'Ateneu Barcelonès han considerat que 'El somni de Farringdon Road', d'Antoni Vives és la millor novela publicada en català l'any 2010 i li han atorgat el 40è Premi Crexells, el guardó en llengua catalana més antic de Catalunya. És una novel·la ambientada durant la Guerra Civil, un període que per Vives serveix per entendre el país on viu actualment. El llibre de Vives s'ha imposat a les dues altres candidates 'La pastoral catalana' de Julià de Jòdar i 'Un dia tranquil' de Ponç Puigdevall, i pren el relleu a la premiada l'any passat, 'Els jugadors de whist' de Vicenç Pagès.

Per altra banda, l'escriptor barceloní de novel·la negra Andreu Martín ha guanyat el 31è Premi Sant Joan Unnim de literatura catalana pel llibre 'Cabaret Pompeya', un passeig per la història de la Barcelona de la primera meitat del segle passat a través de tres amics que es coneixen al music hall que bateja l'obra. Aquest treball ha estat finalista juntament amb 'No se senten ocells', del barceloní Antoni Carrasco i Hortalà. Edicions 62 es farà càrrec a l'octubre de l'edició comercial de la novel·la guanyadora. 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts with Thumbnails