Xevi Sala, Premi Prudenci Bertrana 2016 :: La tardor literaria en català :: 80grams celebra sis anys de literatura :: Entrevista Anna Altisén :: Jo, confesso guanya el Premi Crexell 2012 :: Mor l'escriptor Emili Teixidor :: Grup 62 ja és a Google Play :: Salvador Macip guanya el Premi Carlemany :: Rafael Nadal guanya el Premi Josep Pla 2012 :: Els llibres de l'any a 80grams :: La primera novel·la de Lluís Llach arribarà a les llibreries el 2 de febrer :: 20 anys de la mort de Montserrat Roig :: Ha mort Joan Agut :: 80grams celebra 3 anys de literatura catalana :: L'escriptora Muriel Villanueva guanya el Premi Just M. Casero amb la novel·la La Gatera :: Aguilera, O'Hara i Llavina, Premis Octubre 2011 :: Rànquing de tardor 80grams 2011 :: David Cirici guanya el Premi Prudenci Bertrana :: L'infern d'Alabastre guanya el rànquing d'estiu 2011 :: Pa negre, la primera pel·lícula catalana candidata als Óscars :: Ausiàs March té perfil al Facebook :: Joaquim Carbó, Premi Trajectòria Setmana del Llibre en Català :: Cabré bat rècords i el seu llibre es reedita en només una setmana :: 80grams a Catalunya Ràdio

dimarts, 19 d’abril del 2011

Notícia :: Premis Llança d'Òmnium Cultural

L'enquesta la Llança d'Òmnium Cultural dóna Joaquim Maria Puyal, Ramon Solsona i Sergi Pàmies com a favorits per aquest Sant Jordi. L'enquesta, que es va fer per primer cop l'any passat, donava la possibilitat d'escollir el llibre preferit d'aquest Sant Jordi als internautes d'entre 240 novetats editorials en llengua catalana.

Els internautes podien votar des de 21 de març a la plana web d'Òmnium Cultural el llibre que comprarien per Sant Jordi d'entre les 240 novetats que es proposaven. El resultat ha estat prop de 3.00 vots que han donat com a preferits en ficció '1Q84' de Haruki Murakami, 'A butxacades' de Joan Todó,  'La bicicleta estàtica' de Sergi Pàmies, 'L'home de la maleta' de Ramon Solsona i 'Natura quasi morta' de Carme Riera.  En no ficció els que han recollit més vots han estat 'Aicnalumba' de Joaquim Maria Puyal, 'El secret del meu turbant' de Nadia Ghulam i Agnés Roger, 'Espanya, capital París' de Germà Bel, 'Paraules d'amor. 101 declaracions d'amor apassionades' de Víctor Amela i Roser Amills i 'Pare Manel. Més aprop de la terra que del cel' de Francesc Buxeda. En l'apartat de millor coberta el guanyador ha estat 'Els castellans' de Jordi Punti amb disseny de Natàlia Báscones i imatge de Carles Martorell, 'L'últim dia abans de demà' (Empúries), d'Eduard Márquez, amb disseny de Tholón Kunst i imatge de Rong Rong & inri, i 'Poemes francesos' (Ela Geminada), de Rainer Maria Rilke, amb disseny de Marc Gispert.
Els guanyadors es van donar a conèixer ahir el vespre en la festa d'Òmnium Cultural que es va celebrar a la Sala Luz de Gas amb l'assistència de representants del món literari, cultural i polític català. I és que la Llança d'Òmnium Cultural s'està convertint en l'aparador literari català previ a Sant Jordi. 
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts with Thumbnails