Xevi Sala, Premi Prudenci Bertrana 2016 :: La tardor literaria en català :: 80grams celebra sis anys de literatura :: Entrevista Anna Altisén :: Jo, confesso guanya el Premi Crexell 2012 :: Mor l'escriptor Emili Teixidor :: Grup 62 ja és a Google Play :: Salvador Macip guanya el Premi Carlemany :: Rafael Nadal guanya el Premi Josep Pla 2012 :: Els llibres de l'any a 80grams :: La primera novel·la de Lluís Llach arribarà a les llibreries el 2 de febrer :: 20 anys de la mort de Montserrat Roig :: Ha mort Joan Agut :: 80grams celebra 3 anys de literatura catalana :: L'escriptora Muriel Villanueva guanya el Premi Just M. Casero amb la novel·la La Gatera :: Aguilera, O'Hara i Llavina, Premis Octubre 2011 :: Rànquing de tardor 80grams 2011 :: David Cirici guanya el Premi Prudenci Bertrana :: L'infern d'Alabastre guanya el rànquing d'estiu 2011 :: Pa negre, la primera pel·lícula catalana candidata als Óscars :: Ausiàs March té perfil al Facebook :: Joaquim Carbó, Premi Trajectòria Setmana del Llibre en Català :: Cabré bat rècords i el seu llibre es reedita en només una setmana :: 80grams a Catalunya Ràdio

dimarts, 15 de febrer de 2011

Notícia :: El llibre 'Memòria de les dones de les colònies de Cardona', èxit de vendes

El llibre 'Memòria de les dones de les colònies de Cardona' recull els records i les vivències de les dones que van viure a les colònies mineres de Cardona. La publicació s'ha convertit en tot un èxit de vendes.
El llibre 'Memòria de les dones de les colònies de Cardona' recull els records i les vivències de 24 cardonines que van viure als pisos de les colònies mineres. La seva autora, l'antropòloga manresana, Marta González, ha explicat a l'ACN que l'objectiu del llibre és 'deixar un document que parli sobre la vida i el dia a dia d'aquestes dones'. És el cas de l'Ana Pelegrín que, amb dos anys, va arribar a Cardona provinent d'un poble de Múrcia. L'Ana recorda com era la vida en aquells pisos on, durant els hiverns, calia fer foc prop de la font per descongelar l'aigua. Malgrat tot, l'Anna encara sent nostàlgia per aquells temps i assegura que, quan va marxar, va trobar a faltar la vida a les colònies. 
Font: ACN

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

1 comentari:

Related Posts with Thumbnails