Data: 2 de març
(S'inclou dins el cicle L'hora de la poesia que s'allarga fins l'11 de març)
Lloc: Espai Betúlia (C. Enric Borràs, 43-47 · 08912 Badalona)
Hora: 19.30 tarda.
No sembla, en aparença, que aquests siguin temps per a la lírica, en tot cas, potser sí necessàriament per a l'èpica. Ara be, nosaltres estem convençuts del contrari: precisament en aquests temps de crisi la resposta a la qüestió perquè poesia en temps d'indigència?, es fa més palesa: perquè la poesia obre en la nostra consciència espais privilegiats de lucidesa; perquè ,sent una forma de resistència, la poesia ens protegeix de la violència exterior; perquè en front de la radicalització dels privilegis, del poder globalitzat i de la mentida sistematitzada, la paraula poètica construeix un món èticament i estèticament habitable; en definitiva, perquè la poesia ens ajuda a viure la vida.
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
Vaja, sembla que s'ha perdut el comentari que acabo d'escriure... Ho intento de nou.
ResponEliminaTheodor adorno va dir que era impossible escriure poesia després de l'Holocaust. Kafka, Mann i altres mantenien la paraula, al país i a l'exili perquè, segons Kafka, al Principi va ser la Paraula, encara que no se sabia si al final també. Però escrivien perquè per a ells era la vida.
No és fàcil mantenir la poesia, perquè el poeta ha de ser testimoni del seu temps i del seu llenguatge, i això exigeix observació i estudi. Per això tants s'atreveixen a escriure poesia des de la ignorància.
Per molts anys de pràctica poètica.