Xevi Sala, Premi Prudenci Bertrana 2016 :: La tardor literaria en català :: 80grams celebra sis anys de literatura :: Entrevista Anna Altisén :: Jo, confesso guanya el Premi Crexell 2012 :: Mor l'escriptor Emili Teixidor :: Grup 62 ja és a Google Play :: Salvador Macip guanya el Premi Carlemany :: Rafael Nadal guanya el Premi Josep Pla 2012 :: Els llibres de l'any a 80grams :: La primera novel·la de Lluís Llach arribarà a les llibreries el 2 de febrer :: 20 anys de la mort de Montserrat Roig :: Ha mort Joan Agut :: 80grams celebra 3 anys de literatura catalana :: L'escriptora Muriel Villanueva guanya el Premi Just M. Casero amb la novel·la La Gatera :: Aguilera, O'Hara i Llavina, Premis Octubre 2011 :: Rànquing de tardor 80grams 2011 :: David Cirici guanya el Premi Prudenci Bertrana :: L'infern d'Alabastre guanya el rànquing d'estiu 2011 :: Pa negre, la primera pel·lícula catalana candidata als Óscars :: Ausiàs March té perfil al Facebook :: Joaquim Carbó, Premi Trajectòria Setmana del Llibre en Català :: Cabré bat rècords i el seu llibre es reedita en només una setmana :: 80grams a Catalunya Ràdio

dilluns, 28 de febrer del 2011

Activitat :: L'hora de la poesia

L'hora de la poesia amb Jaume Pont i Eduard Sanahuja
Data: 2 de març
(S'inclou dins el cicle L'hora de la poesia que s'allarga fins l'11 de març)
Lloc: Espai Betúlia (C. Enric Borràs, 43-47 · 08912 Badalona)
Hora: 19.30 tarda.

No sembla, en aparença, que aquests siguin temps per a la lírica, en tot cas, potser sí necessàriament per a l'èpica. Ara be, nosaltres estem convençuts del contrari: precisament en aquests temps de crisi la resposta a la qüestió perquè poesia en temps d'indigència?, es fa més palesa: perquè la poesia obre en la nostra consciència espais privilegiats de lucidesa; perquè ,sent una forma de resistència, la poesia ens protegeix de la violència exterior; perquè en front de la radicalització dels privilegis, del poder globalitzat i de la mentida sistematitzada, la paraula poètica construeix un món èticament i estèticament habitable; en definitiva, perquè la poesia ens ajuda a viure la vida.
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

1 comentari:

  1. Vaja, sembla que s'ha perdut el comentari que acabo d'escriure... Ho intento de nou.
    Theodor adorno va dir que era impossible escriure poesia després de l'Holocaust. Kafka, Mann i altres mantenien la paraula, al país i a l'exili perquè, segons Kafka, al Principi va ser la Paraula, encara que no se sabia si al final també. Però escrivien perquè per a ells era la vida.
    No és fàcil mantenir la poesia, perquè el poeta ha de ser testimoni del seu temps i del seu llenguatge, i això exigeix observació i estudi. Per això tants s'atreveixen a escriure poesia des de la ignorància.
    Per molts anys de pràctica poètica.

    ResponElimina

Related Posts with Thumbnails