Xevi Sala, Premi Prudenci Bertrana 2016 :: La tardor literaria en català :: 80grams celebra sis anys de literatura :: Entrevista Anna Altisén :: Jo, confesso guanya el Premi Crexell 2012 :: Mor l'escriptor Emili Teixidor :: Grup 62 ja és a Google Play :: Salvador Macip guanya el Premi Carlemany :: Rafael Nadal guanya el Premi Josep Pla 2012 :: Els llibres de l'any a 80grams :: La primera novel·la de Lluís Llach arribarà a les llibreries el 2 de febrer :: 20 anys de la mort de Montserrat Roig :: Ha mort Joan Agut :: 80grams celebra 3 anys de literatura catalana :: L'escriptora Muriel Villanueva guanya el Premi Just M. Casero amb la novel·la La Gatera :: Aguilera, O'Hara i Llavina, Premis Octubre 2011 :: Rànquing de tardor 80grams 2011 :: David Cirici guanya el Premi Prudenci Bertrana :: L'infern d'Alabastre guanya el rànquing d'estiu 2011 :: Pa negre, la primera pel·lícula catalana candidata als Óscars :: Ausiàs March té perfil al Facebook :: Joaquim Carbó, Premi Trajectòria Setmana del Llibre en Català :: Cabré bat rècords i el seu llibre es reedita en només una setmana :: 80grams a Catalunya Ràdio

divendres, 7 de gener del 2011

Notícia :: Cristian Segura guanya el Premi Josep Pla

El periodista Cristian Segura guanya el 43è Premi Josep Pla amb la seva primera novel·la 'El cau del conill' un retrat de la burgesia barcelonina actual explicada des de dins. Alicia Giménez Bartlett guanya el 67è Premi Nadal.

Ahir es va celebrar l'entrega dels premis Josep Pla i Nadal durant la tradicional vetllada literària del Dia de reis. El Pla se l'ha endut aquest any el periodista del diari Ara Cristian Segura amb una novel·la ambiciosa sobre la realitat de la burgesia barcelonina actual explicada des de l'interior, ja que ell en forma part. El protagonista, Amadeu Conill, és un fabricant de setrills i setrilleres. La globalització canvia les regles del joc i el seu imperi s'enfonsa. La novel·la relata les peripècies del personatge per salvar la seva vida i la seva empresa. El mateix Segura emparenta la novel·la amb L'auca del Senyor Esteve de Santiago Rusiñol i Vida privada de Josep Maria de Segarra, així com amb les pel·lícules 'American Beauty', 'La escopeta nacional' i fins i tot amb la recent 'La mosquitera'. La Xina i Alemanya també tenen un paper important a la novel·la. I és que el periodista ha estat corresponsal del diari Avui a aquests països durant molt de temps. La novel·la la va escriure precisament a la Xina, que és la cultura que acaba salvant el protagonista de la novel·la. 
L'altre gran premi de la nit és el Nadal, atorgat enguany a Alicia Giménez Bartlett autora de la popular novel·la negra protagonitzada per la detectiu Petra Delicado. La novel·la 'Donde nadie te encuentre' de Barlett ens explica la història de la maquis anomenada La Pastora, que actuava al Maestrat i als Ports.
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts with Thumbnails