Xevi Sala, Premi Prudenci Bertrana 2016 :: La tardor literaria en català :: 80grams celebra sis anys de literatura :: Entrevista Anna Altisén :: Jo, confesso guanya el Premi Crexell 2012 :: Mor l'escriptor Emili Teixidor :: Grup 62 ja és a Google Play :: Salvador Macip guanya el Premi Carlemany :: Rafael Nadal guanya el Premi Josep Pla 2012 :: Els llibres de l'any a 80grams :: La primera novel·la de Lluís Llach arribarà a les llibreries el 2 de febrer :: 20 anys de la mort de Montserrat Roig :: Ha mort Joan Agut :: 80grams celebra 3 anys de literatura catalana :: L'escriptora Muriel Villanueva guanya el Premi Just M. Casero amb la novel·la La Gatera :: Aguilera, O'Hara i Llavina, Premis Octubre 2011 :: Rànquing de tardor 80grams 2011 :: David Cirici guanya el Premi Prudenci Bertrana :: L'infern d'Alabastre guanya el rànquing d'estiu 2011 :: Pa negre, la primera pel·lícula catalana candidata als Óscars :: Ausiàs March té perfil al Facebook :: Joaquim Carbó, Premi Trajectòria Setmana del Llibre en Català :: Cabré bat rècords i el seu llibre es reedita en només una setmana :: 80grams a Catalunya Ràdio

divendres, 21 de gener del 2011

Notícia :: 125è aniversari de 'Canigó' a la xarxa

Els 125 anys de 'Canigó' se celebren amb una lectura a internet. La proposta va començar dijous al migdia i no s'acabarà de llegir el poema fins el maig.


Enguany fa cent vint-i-cinc anys que Jacint Verdaguer va veure la primera edició del seu poema èpic 'Canigó'. Per celebrar aquest aniversari la Fundació Jacint Verdaguer ha organitzat una lectura polifònica del poema de Verdaguer, que va començar dijous i que es podrà seguir via internet. Veus de gent de tot el país, de totes les edats, i algunes de conegudes, llegiran durant cent vint-i-cinc dies 'Canigó' de cap a cap. Fins a final de maig no s'haurà llegit tot el poema. Algunes de les veus conegudes que hi participaran són les de Josep-Maria Terricabres, Enric Casasses, Lluís Solà, Maria del Mar Bonet, Teresa Rebull, Gerard Quintana, Albert Om, Perejaume, Lluís Soler, Cinta Massip, Jordi Cornudella i Carles Duarte. Els vídeos de les lectures es podran seguir en un canal de youtube. 'Canigó', un poema cabdal de Jacint Verdaguer, el gran poeta de la Renaixença, es pot considerar una mena de poema nacional.
Font: Vilaweb
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts with Thumbnails