Xevi Sala, Premi Prudenci Bertrana 2016 :: La tardor literaria en català :: 80grams celebra sis anys de literatura :: Entrevista Anna Altisén :: Jo, confesso guanya el Premi Crexell 2012 :: Mor l'escriptor Emili Teixidor :: Grup 62 ja és a Google Play :: Salvador Macip guanya el Premi Carlemany :: Rafael Nadal guanya el Premi Josep Pla 2012 :: Els llibres de l'any a 80grams :: La primera novel·la de Lluís Llach arribarà a les llibreries el 2 de febrer :: 20 anys de la mort de Montserrat Roig :: Ha mort Joan Agut :: 80grams celebra 3 anys de literatura catalana :: L'escriptora Muriel Villanueva guanya el Premi Just M. Casero amb la novel·la La Gatera :: Aguilera, O'Hara i Llavina, Premis Octubre 2011 :: Rànquing de tardor 80grams 2011 :: David Cirici guanya el Premi Prudenci Bertrana :: L'infern d'Alabastre guanya el rànquing d'estiu 2011 :: Pa negre, la primera pel·lícula catalana candidata als Óscars :: Ausiàs March té perfil al Facebook :: Joaquim Carbó, Premi Trajectòria Setmana del Llibre en Català :: Cabré bat rècords i el seu llibre es reedita en només una setmana :: 80grams a Catalunya Ràdio

dissabte, 18 de desembre del 2010

Notícia :: 60ena Nit de Sant Llúcia, Festa de les Lletres Catalanes

Ramón Solsona s'emporta el Premi Sant Jordi 2010 amb l'Home de la maleta, la jove Alba Dedeu guanya el Mercè Rodoreda de contes amb Gats el Parc i Rosa Font el Carles Riba de poesia amb Un lloc a l'ombra. En l'apartat de premis de literatura infantil i juvenil, David Nel·lo ha estat el guanyador del Premi Josep Maria Folch i Torres amb Ludwig i Frank i el Joaquim Ruyra ha estat per Salvador Macip i Sebastià Roig per Ullals.
Ahir es va celebrar la tradicional Nit de Sant Llúcia, organitzada per Òmnium Cultural i que premia la literatura catalana en els seus diferents gèneres. Enguany un dels premis més destacats, el Sant Jordi de novel·la, ha estat per Ramon Solsona amb L'home de la maleta, un llibre sobre un trombonista de gràcia que no enten el món actual ni tot allò que l'envolta. La sorpresa ha estat la jove escriptora Alba Dedeu, que amb només 26 anys s'ha emportat el premi Mercè Rodoreda de contes pel recull Gats al parc, un mosaic humà sobre els moments quotidians i sobre la perplexitat del gènere humà. La gran qualitat literària i l'ús excel·lent de la paraula són els trets caraterístics de la poesia de Rosa Font, que ha guanyat el premi Carles Riba de poesia amb Un lloc a l'ombra. La Nit de Santa Llúcia també premia la millor novel·la juvenil amb el premi Joaquim Ruyra que enguany se l'ha endut la novel·la Ullalls escrita a quatre mans per Salvador Macip i Sebastià Roig i que està insiprada en fets reals i situada a l'empordà. I finalment el premi Folch i Torres de novel·la infantil ha estat per David Nel·lo amb el llibre Ludwig i Frank, una història tendre sobre dos nens molt diferents però amb moltes coses en comú.
Enguany la festa ha suprimit el tradicional sopar que acompanyada la vetllada per motius econòmics.
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

2 comentaris:

  1. Han passat tantes Nits de Santa Llúcia, i tan diferents, que ni el tapís gegant de Miró podria contenir els colors tan variats d'aquests anys.
    Nit de felicitacions, de satisfaccions,de desenganys. Com la vida mateixa.

    ResponElimina
  2. Una gran nit de premis i desvirtualitzacions, encara que no hi hagués sopar!

    ResponElimina

Related Posts with Thumbnails