Xevi Sala, Premi Prudenci Bertrana 2016 :: La tardor literaria en català :: 80grams celebra sis anys de literatura :: Entrevista Anna Altisén :: Jo, confesso guanya el Premi Crexell 2012 :: Mor l'escriptor Emili Teixidor :: Grup 62 ja és a Google Play :: Salvador Macip guanya el Premi Carlemany :: Rafael Nadal guanya el Premi Josep Pla 2012 :: Els llibres de l'any a 80grams :: La primera novel·la de Lluís Llach arribarà a les llibreries el 2 de febrer :: 20 anys de la mort de Montserrat Roig :: Ha mort Joan Agut :: 80grams celebra 3 anys de literatura catalana :: L'escriptora Muriel Villanueva guanya el Premi Just M. Casero amb la novel·la La Gatera :: Aguilera, O'Hara i Llavina, Premis Octubre 2011 :: Rànquing de tardor 80grams 2011 :: David Cirici guanya el Premi Prudenci Bertrana :: L'infern d'Alabastre guanya el rànquing d'estiu 2011 :: Pa negre, la primera pel·lícula catalana candidata als Óscars :: Ausiàs March té perfil al Facebook :: Joaquim Carbó, Premi Trajectòria Setmana del Llibre en Català :: Cabré bat rècords i el seu llibre es reedita en només una setmana :: 80grams a Catalunya Ràdio

dimecres, 17 de novembre del 2010

Novetat :: El herois de la nit

Els herois de la nit
Josep M. Quintana
Proa
Octubre 2010
Novel·la històrica

Novel·la històrica i d’aventures sobre un fet històric: 5.000 menorquins van ser fets esclaus pels turcs l’any 1583
CONTRAPORTADA: Amb el ritme i la forma d’una novel·la d’aventures, Els herois de la nit recrea el setge i l’assalt que el 1558 va patir Ciutadella de Menorca –a la novel·la, Pregonda– per part dels turcs. L’almirall Piale Paixà, al capdavant d’una flota de més de cent vaixells i d’uns tretze mil homes, va arrasar la ciutat i va segrestar prop de 5.000 menorquins, que van ser transportats a Constantinoble i venuts com a esclaus. El protagonista de la novel·la, Arnau Vidal, està inspirat en un personatge històric, rescatador d’esclaus, espia del rei i autor d’un diari personal de gran interès. Aquest jove protagonista aconsegueix fugir del captiveri i trobar el seu germà gran en la bulliciosa capital otomana. Tot i la falta d’implicació del germà, que s’ha convertit a l’islam i ha esdevingut ric i poderós, Arnau s’entossudeix a alliberar els esclaus. Aconsegueix els diners per tornar la llibertat a Helena Martorell, esclava del metge del gran visir, i no cessa en l’intent de comprometre tant el rei Felip II com els poders illencs en el rescat dels compatriotes segrestats. Els herois de la nit mostra no només l’abisme cultural entre la Turquia de Solimà el Magnífic i l’Espanya de Felip II, sinó també el rerefons d’unes societats que funcionen al marge dels principis que prediquen. Josep M. Quintana ha escrit una novel·la històrica i d’aventures que desvela la corrupció soterrada del poder.
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts with Thumbnails