Xevi Sala, Premi Prudenci Bertrana 2016 :: La tardor literaria en català :: 80grams celebra sis anys de literatura :: Entrevista Anna Altisén :: Jo, confesso guanya el Premi Crexell 2012 :: Mor l'escriptor Emili Teixidor :: Grup 62 ja és a Google Play :: Salvador Macip guanya el Premi Carlemany :: Rafael Nadal guanya el Premi Josep Pla 2012 :: Els llibres de l'any a 80grams :: La primera novel·la de Lluís Llach arribarà a les llibreries el 2 de febrer :: 20 anys de la mort de Montserrat Roig :: Ha mort Joan Agut :: 80grams celebra 3 anys de literatura catalana :: L'escriptora Muriel Villanueva guanya el Premi Just M. Casero amb la novel·la La Gatera :: Aguilera, O'Hara i Llavina, Premis Octubre 2011 :: Rànquing de tardor 80grams 2011 :: David Cirici guanya el Premi Prudenci Bertrana :: L'infern d'Alabastre guanya el rànquing d'estiu 2011 :: Pa negre, la primera pel·lícula catalana candidata als Óscars :: Ausiàs March té perfil al Facebook :: Joaquim Carbó, Premi Trajectòria Setmana del Llibre en Català :: Cabré bat rècords i el seu llibre es reedita en només una setmana :: 80grams a Catalunya Ràdio

dimecres, 20 d’octubre del 2010

Notícia :: Coia Valls guanya el Premi Néstor Lujan de Novel·la Històrica

L'escriptora Coia Valls ha guanyat el XIV Premi Néstor Luján amb la novel·la 'La princesa de Jade', un relat d'aventures que surt a la venda demà dijous.  El premi està dotat amb 6.000 euros, l'atorga l'editorial Columna, i és un homenatge a l'escriptor Néstor Luján que enguany fa 15 anys de la seva mort.

'La princesa de Jade' és un relat d'aventures escrit en català en el qual una expedició viatja a la Xina  per descobrir el secret més ben guardat d'Orient. L'any de partida de la novel·la és el 551, quan l'emperador romà Justinià, per desig de la seva dona moribunda, l'emperadriu Teodora, organitza una expedició a la Xina per descobrir el secret de la seda. Per a aquesta missió, l'emperador escollirà els homes més capaços del seu imperi, com els monjos nestorians Rashnaw i Tistrya, el teixidor de Corinti Xenos i el seu fill Úrian, que viatjaran des de Constantinoble fins al sud de la Xina. Tres dones de diferents orígens, cultures i religions marcaran el destí dels expedicionaris.
El jurat del premi està format per Francisca Esperanza de Luján, Jaume Sobrequés, Vicent Sanchís, Maria Carme Roca i l'editora Ester Pujol. Aquest prestigiós premi de novel·la histórica ha estat guanyat amb anterioritat per Gabriel Janer Manila, Jordi Sierra i Fabra, Rafael Vallbona, Martí Gironell i Núria Esponellà, entre d'altres.
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts with Thumbnails