Xevi Sala, Premi Prudenci Bertrana 2016 :: La tardor literaria en català :: 80grams celebra sis anys de literatura :: Entrevista Anna Altisén :: Jo, confesso guanya el Premi Crexell 2012 :: Mor l'escriptor Emili Teixidor :: Grup 62 ja és a Google Play :: Salvador Macip guanya el Premi Carlemany :: Rafael Nadal guanya el Premi Josep Pla 2012 :: Els llibres de l'any a 80grams :: La primera novel·la de Lluís Llach arribarà a les llibreries el 2 de febrer :: 20 anys de la mort de Montserrat Roig :: Ha mort Joan Agut :: 80grams celebra 3 anys de literatura catalana :: L'escriptora Muriel Villanueva guanya el Premi Just M. Casero amb la novel·la La Gatera :: Aguilera, O'Hara i Llavina, Premis Octubre 2011 :: Rànquing de tardor 80grams 2011 :: David Cirici guanya el Premi Prudenci Bertrana :: L'infern d'Alabastre guanya el rànquing d'estiu 2011 :: Pa negre, la primera pel·lícula catalana candidata als Óscars :: Ausiàs March té perfil al Facebook :: Joaquim Carbó, Premi Trajectòria Setmana del Llibre en Català :: Cabré bat rècords i el seu llibre es reedita en només una setmana :: 80grams a Catalunya Ràdio

dijous, 30 de setembre del 2010

Notícia :: Mor el poeta Joan Triadú

El poeta i pedagog Joan Triadú ha mort aquest dijous a Barcelona als 89 anys a causa d'un càncer. La capella ardent s'instal·la aquest divendres al Palau de la Generalitat i restarà oberta al públic a partir de les 13.00h.

Joan Triadú va ser un gran defensor de la cultura i llengua catalanes i un dels símbols de la resistència durant la postguerra, lluita per la qual va ser guardonat amb la Creu de Sant Jordi, la Medalla d'Or de la Generalitat el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes. Reconegut crític literari, va ser el creador del premi de poesia de Cantonigròs i impulsor dels premis Sant Jordi. Joan Triadú, nascut a Ribes de Fresser l'any 1921, era llicenciat en filologia clàssica per la Universitat de Barcelona i va dedicar tota la seva vida a la defensa de la cultura catalana i, en especial, del català. Home molt implicat en la seva feina, va tenir vincles amb la majoria d'entitats catalanistes: era membre de l'Associació Internacional de Llengua i Literatura Catalanes, Òmnium Cultural, l'institut d'Estudis Catalans i la Plataforma per la Llengua. A més, va dirigir l'escola Thau i ha estat crític literari a les revistes Serra d'Or i Ariel i al diari Avui.Triadú va cultivar la poesia amb títols com "Endimió" (1948) i "El Collsacabra" (1956), l'assaig, la traducció al català de clàssics, com els "Sonets", de William Shakespeare", la crítica literària i va signar antologies de contes i poesia catalanes. El 2008 va publicar "Memòries d'un segle d'or".

Font: La Malla
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts with Thumbnails