Xevi Sala, Premi Prudenci Bertrana 2016 :: La tardor literaria en català :: 80grams celebra sis anys de literatura :: Entrevista Anna Altisén :: Jo, confesso guanya el Premi Crexell 2012 :: Mor l'escriptor Emili Teixidor :: Grup 62 ja és a Google Play :: Salvador Macip guanya el Premi Carlemany :: Rafael Nadal guanya el Premi Josep Pla 2012 :: Els llibres de l'any a 80grams :: La primera novel·la de Lluís Llach arribarà a les llibreries el 2 de febrer :: 20 anys de la mort de Montserrat Roig :: Ha mort Joan Agut :: 80grams celebra 3 anys de literatura catalana :: L'escriptora Muriel Villanueva guanya el Premi Just M. Casero amb la novel·la La Gatera :: Aguilera, O'Hara i Llavina, Premis Octubre 2011 :: Rànquing de tardor 80grams 2011 :: David Cirici guanya el Premi Prudenci Bertrana :: L'infern d'Alabastre guanya el rànquing d'estiu 2011 :: Pa negre, la primera pel·lícula catalana candidata als Óscars :: Ausiàs March té perfil al Facebook :: Joaquim Carbó, Premi Trajectòria Setmana del Llibre en Català :: Cabré bat rècords i el seu llibre es reedita en només una setmana :: 80grams a Catalunya Ràdio

dijous, 23 de setembre del 2010

Activitat :: Esposició Pompeu Fabra, una llengua per tot i per tothom

Exposició Pompeu Fabra, una llengua per tot i per tothom
Lloc: Espai Betúlia, Badalona
Data: Del 20 de setembre al 20 de Novembre
Horaris: 10 a 14 h i de 16 a 20.30 h

Badalona 2010 Capital de la Cultura Catalana ret homenatge a Pompeu Fabra, un dels seus personatges històrics més rellevants, amb un exposició que porta per lema Una llengua per a tot i per a tothom. L’exposició, produïda per l’Espai Betúlia i comissariada per Ester Franquesa ens apropa a la figura de l’eminent filòleg i pare del català modern, a la seva vinculació amb la nostra ciutat, on va viure vint-i-cinc anys i que va nomenar-lo fill adoptiu l’any 1934, poc abans del seu exili. L’obra de Pompeu Fabra va ser importantíssima, ja que assentà les bases de la nostra llengua tal i com l’utilitzem avui en dia, va unificar-ne l’ortografia i en fixà la gramàtica, va inventariar-ne el lèxic i redactà el corresponent Diccionari. Una feina que desenvolupà en el seu dia a dia, anant i venint de Barcelona per treballar a l’Institut d’Estudis Catalans alhora que participava de la vida social de Badalona. L’exposició es podrà visitar des del dia 20 de setembre fins el 20 de novembre a l’Espai Betúlia.
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts with Thumbnails