Xevi Sala, Premi Prudenci Bertrana 2016 :: La tardor literaria en català :: 80grams celebra sis anys de literatura :: Entrevista Anna Altisén :: Jo, confesso guanya el Premi Crexell 2012 :: Mor l'escriptor Emili Teixidor :: Grup 62 ja és a Google Play :: Salvador Macip guanya el Premi Carlemany :: Rafael Nadal guanya el Premi Josep Pla 2012 :: Els llibres de l'any a 80grams :: La primera novel·la de Lluís Llach arribarà a les llibreries el 2 de febrer :: 20 anys de la mort de Montserrat Roig :: Ha mort Joan Agut :: 80grams celebra 3 anys de literatura catalana :: L'escriptora Muriel Villanueva guanya el Premi Just M. Casero amb la novel·la La Gatera :: Aguilera, O'Hara i Llavina, Premis Octubre 2011 :: Rànquing de tardor 80grams 2011 :: David Cirici guanya el Premi Prudenci Bertrana :: L'infern d'Alabastre guanya el rànquing d'estiu 2011 :: Pa negre, la primera pel·lícula catalana candidata als Óscars :: Ausiàs March té perfil al Facebook :: Joaquim Carbó, Premi Trajectòria Setmana del Llibre en Català :: Cabré bat rècords i el seu llibre es reedita en només una setmana :: 80grams a Catalunya Ràdio

dimecres, 4 d’agost de 2010

Novetat :: Sumaríssim d'urgència 1643

Sumaríssim d'urgència 1643
La Guerra Civil dels germans Clarà (i Piñol)
Jaume Prats i Pons
CCG Edicions
Juliol 2010
Divulgació històrica

D’Isidres, Jordanos, Tereses i Pacos n’hi van haver en quasi totes les famílies catalanes, valguin les seves històries personals com a homenatge a tots aquells a qui la Guerra Civil Espanyola va segar-los la joventut, un període de la seva vida o la vida mateixa. A través d’ells coneixerem la revolució social del poble de Salt, el poder dels comitès antifeixistes, la formació dels Consells Municipals, la primera dona regidora de les comarques gironines, els “fets de Roses” a la presó de Girona, algunes de les funcions dels milicians a la reraguarda, les misèries dels soldats destinats a la primera línia de foc al front, l’exili, els camps de refugiats francesos, els camps de concentració i les presons franquistes, els judicis sumaríssims, les execucions, perquè mai més torni a succeir.
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts with Thumbnails