Xevi Sala, Premi Prudenci Bertrana 2016 :: La tardor literaria en català :: 80grams celebra sis anys de literatura :: Entrevista Anna Altisén :: Jo, confesso guanya el Premi Crexell 2012 :: Mor l'escriptor Emili Teixidor :: Grup 62 ja és a Google Play :: Salvador Macip guanya el Premi Carlemany :: Rafael Nadal guanya el Premi Josep Pla 2012 :: Els llibres de l'any a 80grams :: La primera novel·la de Lluís Llach arribarà a les llibreries el 2 de febrer :: 20 anys de la mort de Montserrat Roig :: Ha mort Joan Agut :: 80grams celebra 3 anys de literatura catalana :: L'escriptora Muriel Villanueva guanya el Premi Just M. Casero amb la novel·la La Gatera :: Aguilera, O'Hara i Llavina, Premis Octubre 2011 :: Rànquing de tardor 80grams 2011 :: David Cirici guanya el Premi Prudenci Bertrana :: L'infern d'Alabastre guanya el rànquing d'estiu 2011 :: Pa negre, la primera pel·lícula catalana candidata als Óscars :: Ausiàs March té perfil al Facebook :: Joaquim Carbó, Premi Trajectòria Setmana del Llibre en Català :: Cabré bat rècords i el seu llibre es reedita en només una setmana :: 80grams a Catalunya Ràdio

dijous, 8 de juliol del 2010

Novetat :: El quadern de Nicolaas Kleen

El quadern de
Nicolaas Kleen

Jaume Benavente
Columna
Juliol de 2010
Novel·la

Marja Batelaar, una jove inspectora de la Unitat d’Homicidis de la policia d’Amsterdam, nascuda en una família culta d’origen jueu, és la protagonista d’aquesta novel·la. El quadern de Nicolaas Kleen és l’inici d’una sèrie de novel·la negra protagonitzada per aquesta atípica inspectora de policia amb Amsterdam com a escenari.

CONTRAPORTADA: Un matí plujós d’hivern, els inspectors Marja Batelaar i Jan Laagsveld es fan càrrec de la investigació de la mort d’una jove immigrant, Ilona Vitéz, en una pensió del centre d’Amsterdam. L’assumpte no mereix l’interès de la cúpula policial i el cas es tanca en fals, però Marja Batelaar continua indagant pel seu compte. Guiada tan sols pel seu instint i per una ambigua afinitat vers la víctima, la inspectora Batelaar s’endinsarà en un món fosc i perillós, on es barregen els ambients cosmopolites d’Amsterdam, els interessos criminals i els seus propis fantasmes del passat. Marja Batelaar, una jove inspectora de la Unitat d’Homicidis de la policia d’Amsterdam, nascuda en una família culta d’origen jueu, és la protagonista d’aquesta novel·la. Solitària i de caràcter retret, viu en una casa del Jordaan, un barri bohemi de la ciutat, amb l’única companyia dels seus llibres, les converses amb la seva amiga americana Louise i una peculiar relació a distància amb el seu xicot alemany.
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts with Thumbnails