Xevi Sala, Premi Prudenci Bertrana 2016 :: La tardor literaria en català :: 80grams celebra sis anys de literatura :: Entrevista Anna Altisén :: Jo, confesso guanya el Premi Crexell 2012 :: Mor l'escriptor Emili Teixidor :: Grup 62 ja és a Google Play :: Salvador Macip guanya el Premi Carlemany :: Rafael Nadal guanya el Premi Josep Pla 2012 :: Els llibres de l'any a 80grams :: La primera novel·la de Lluís Llach arribarà a les llibreries el 2 de febrer :: 20 anys de la mort de Montserrat Roig :: Ha mort Joan Agut :: 80grams celebra 3 anys de literatura catalana :: L'escriptora Muriel Villanueva guanya el Premi Just M. Casero amb la novel·la La Gatera :: Aguilera, O'Hara i Llavina, Premis Octubre 2011 :: Rànquing de tardor 80grams 2011 :: David Cirici guanya el Premi Prudenci Bertrana :: L'infern d'Alabastre guanya el rànquing d'estiu 2011 :: Pa negre, la primera pel·lícula catalana candidata als Óscars :: Ausiàs March té perfil al Facebook :: Joaquim Carbó, Premi Trajectòria Setmana del Llibre en Català :: Cabré bat rècords i el seu llibre es reedita en només una setmana :: 80grams a Catalunya Ràdio

dimecres, 26 de maig del 2010

Novetat :: La vida a pagès

La vida a pagès. L'estudi de la masia catalana
Varis autors
La Magrana
Març de 2010
Divulgació històrica

Entre el 1923 i el 1936 un grup de científics i humanistes van recórrer les terres de Catalunya i les Illes Balears per documentar la vida a pagès. Eren l'equip de l'Estudi de la Masia Catalana, un projecte d'investigació impulsat per Rafael Patxot que buscava deixar testimonis escrits, orals i gràfics de les característiques arquitectòniques de les masies i les possessions ("una expressió de l'art nacional"), així com de les feines del camp, les tradicions, la llengua, la indumentària, les festes i els costums dels seus habitants, ja que temien que aquest món que retrataven i que per ells representava l'essència de la catalanitat s'extingís inexorablement. Era la mateixa fructífera època en què homes com ara Mossèn Alcover, Francesc de B. Moll, Joan Coromines i Joaquim Folch i Torres, entre altres referents de la nostra cultura, documentaven les diverses formes de la llengua catalana o recuperaven les principals joies del romànic. Aquest llibre il·lustra l'esperit pioner que va moure aquests homes, el context històric i ideològic del projecte, i publica més de 200 imatges inèdites, bellíssimes, de la vida rural a principis del segle xx, totes pertanyents a l'arxiu de l'Estudi de la Masia Catalana que el Centre Excursionista de Catalunya ha custodiat, conservat i recuperat durant totes aquestes dècades.

:: Presentació del llibre el 22 de juny a partir de les 19:00 al Centre Excursionista de Catalunya
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

2 comentaris:

  1. Com diu Ferrater i Mora, cultura és no solament llibres i art, sinó la forma de viure d'un país, tot allò que fa, els seus costums, tradicions i comportament. Per tant, aquest llibre que anuncies deu ser del tot interessant, perquè és als nostres fonaments.

    ResponElimina

Related Posts with Thumbnails