Xevi Sala, Premi Prudenci Bertrana 2016 :: La tardor literaria en català :: 80grams celebra sis anys de literatura :: Entrevista Anna Altisén :: Jo, confesso guanya el Premi Crexell 2012 :: Mor l'escriptor Emili Teixidor :: Grup 62 ja és a Google Play :: Salvador Macip guanya el Premi Carlemany :: Rafael Nadal guanya el Premi Josep Pla 2012 :: Els llibres de l'any a 80grams :: La primera novel·la de Lluís Llach arribarà a les llibreries el 2 de febrer :: 20 anys de la mort de Montserrat Roig :: Ha mort Joan Agut :: 80grams celebra 3 anys de literatura catalana :: L'escriptora Muriel Villanueva guanya el Premi Just M. Casero amb la novel·la La Gatera :: Aguilera, O'Hara i Llavina, Premis Octubre 2011 :: Rànquing de tardor 80grams 2011 :: David Cirici guanya el Premi Prudenci Bertrana :: L'infern d'Alabastre guanya el rànquing d'estiu 2011 :: Pa negre, la primera pel·lícula catalana candidata als Óscars :: Ausiàs March té perfil al Facebook :: Joaquim Carbó, Premi Trajectòria Setmana del Llibre en Català :: Cabré bat rècords i el seu llibre es reedita en només una setmana :: 80grams a Catalunya Ràdio

dimecres, 21 d’abril del 2010

Sant Jordi 2010 :: Activitats de la Jornada

Les principals ciutats catalanes es vesteixen de gala per celebrar un any més la Diada de Sant Jordi. Aquí teniu un petit recull de les activitats més destacades que s'han preparat per la jornada, a diferents punts de Catalunya. Perquè pogueu viure aquest Sant Jordi amb tota la intensitat.

:: Barcelona

: Jornada d'actes culturals El català, llengua comuna organitzat per la Plataforma per la Llengua amb la participació de vint-i-tres associacions de persones immigrades. Les activitats començaran a les 10 del matí a l'Escola Ferran Sunyer i continuaran a partir de les 17.30 de la tarda i fins la nit a la Plaça Universitat de Barcelona. Tallers, contacontes, paradetes d'entitats i tanda de concerts amb grups reconeguts de tot el país.

: Sant Jordi a l'Ateneu Barcelonès: la lectura d'obres de Salvador Espriu, Rosa Leveroni i Màrius Torres. Com cada any, personalitats de l'àmbit de la cultura participaran en aquesta lectura pública des del migdia fins al vespre, al Jardí Romàntic d'aquesta institució. Tots els socis, amics, coneguts i simpatitzants sou convidats a participar-hi! Us recordem que és una jornada de portes obertes a tots els ciutadans.

: La Biblioteca de Catalunya brinda una jornada de portes obertes de les deu del matí a dos quarts de vuit del vespre. La visita pot ser guiada o lliure. Es podran veure expocisions de tot tipus i a més a més, cada mitja hora hi haurà música en viu, amb el piano que havia estat d'Enric Granados i amb alguns instruments més.

: A la Rambla de Barcelona i a la Rambla del Raval: Paredetes de roses i flors, durant tot el dia. També hi haurà actuacions musicals, lectures, i jocs per la canalla.

: Concert de Quimi Portet al Palau de la Música Catalana a partir de les 22.00 de la nit dins el Festival de Guitarra de Barcelona.

: Lliurament del VI Premi Internacional Terenci Moix de Literatura, Cinematografia i Arts Escèniques al Gran Teatre del Liceu. L'agent literària Carmen Balcells, l'escriptor Javier Cercas, l'actor Sergi Lòpez, la cantant Maria del Mar Bonet, l'intel·lectual Jorge Semprún i el director cinematogràfic Costa Gavras són alguns dels guardonats.

: En ocasió del dos-centè aniversari de les guerres d'independència sud-americanes, el Grec Festival de Barcelona i Casa Amèrica oferiran una lectura ininterrompuda de l'obra de Gabriel García Márquez 'El general en su laberinto'. La lectura es farà al pati del Museu Marès, des de les onze del matí.

: Participa en la campanya 'La Rosa dels Xuklis' per contribuir a la construcció de la casa dels Xuklis, una casa que acollirà els familiars dels tres-cents cinquanta infants malalts de càncer que cada any han de deixar amics, escola i família per rebre tractament a Barcelona. Fundats per Roser Capdevila, autora de 'Les tres bessones' i per l´arquitecte Dani Freixas, els Xuklis volen 'xuclar' la mala ànsia i ajudar les criatures malaltes i els familiars a superar el tràngol.

:: Tarragona
: Concert de Sant Jordi. Musiactivitats. A partir d'un instrument tan versàtil com el clarinet, el grup Zummara se submergeix en les sonoritats, aromes, sabors, textures i colors del món del jazz, swing, ragtimes i estils propers. A l'Auditori de Caixa Tarragona de 19:00 a 20:30.En el decurs del concert es farà lliurament de premis del II Concurs de Composició

:: Lleida
: Concert institucional de Sant Jord a càrrec de la Banda Municipal de Lleida dirigida per Amadeu Urrea. Es retrà homenatge a Màrius Torres amb la interpretació musical del poema 'Un altre abril'. Plaça de Sant Joan de Lleida.

:: Girona
: Espectacle de Sant Jordi : ESCALES DE LA PUJADA SANT MARTÍ. El Museu d'Art convida les escoles a gaudir d'un espectacle al carrer per celebrar la diada de Sant Jordi.

: Fira del Llibre i la Rosa a la RAMBLA DE LA LLIBERTAT i PLAÇA CATALUNYA (Tot el dia)

:: Altres
: De les deu del matí a les nou del vespre: lectura del Manifest Sant Jordi a Palafrugell 2010 i lectura continuada de 'Girona, un llibre de records', de Josep Pla. A les dotze, ofrena floral davant el monument a Pla, mort el dia de Sant Jordi fa vint-i-nou anys. Hi participa la Fundació Josep Pla.
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

1 comentari:

  1. Moltes gràcies per citar-nos! :)

    Demà serà un dia molt important per a La Casa dels Xuklis!! Per cert, si ens voleu seguir per Facebook, aquesta és la direcció:

    http://www.facebook.com/pages/La-Casa-dels-Xuklis/10150141742475538

    Gràcies de nou!!

    ResponElimina

Related Posts with Thumbnails