Xevi Sala, Premi Prudenci Bertrana 2016 :: La tardor literaria en català :: 80grams celebra sis anys de literatura :: Entrevista Anna Altisén :: Jo, confesso guanya el Premi Crexell 2012 :: Mor l'escriptor Emili Teixidor :: Grup 62 ja és a Google Play :: Salvador Macip guanya el Premi Carlemany :: Rafael Nadal guanya el Premi Josep Pla 2012 :: Els llibres de l'any a 80grams :: La primera novel·la de Lluís Llach arribarà a les llibreries el 2 de febrer :: 20 anys de la mort de Montserrat Roig :: Ha mort Joan Agut :: 80grams celebra 3 anys de literatura catalana :: L'escriptora Muriel Villanueva guanya el Premi Just M. Casero amb la novel·la La Gatera :: Aguilera, O'Hara i Llavina, Premis Octubre 2011 :: Rànquing de tardor 80grams 2011 :: David Cirici guanya el Premi Prudenci Bertrana :: L'infern d'Alabastre guanya el rànquing d'estiu 2011 :: Pa negre, la primera pel·lícula catalana candidata als Óscars :: Ausiàs March té perfil al Facebook :: Joaquim Carbó, Premi Trajectòria Setmana del Llibre en Català :: Cabré bat rècords i el seu llibre es reedita en només una setmana :: 80grams a Catalunya Ràdio

dimecres, 3 de març de 2010

Notícia :: Xavier Theros, III Premi Huertas Claveria de periodisme escrit

L'antropòleg, poeta i escriptor Xavier Theros ha guanyat el III Premi Josep Maria Huertas Claveria de periodisme escrit per l'obra "La VI Flota a Barcelona. Crònica dels anys en que els marines dels EUA envaïen les Rambles”. El premi, dotat amb 6.000 euros, vol retre homenatge a la figura del periodista Josep Maria Huertas Claveria, mort fa 3 anys.

El jurat del Premi Huertas Claveria, format per membres de la penya La Lamentable i l'escriptor Joan Marsé, ha decidit que el guanyador del premi d'enguany fos Xavier Theros amb "La VI Flota a Barcelona. Crònica dels anys en que els marines dels EUA envaïen les Rambles". El treball premiat investiga com l’arribada dels vaixells de la Sisena Flota nord-americana –el 9 de gener de 1951- va marcar el caràcter de Barcelona durant 36 anys. I no únicament en les zones i carrers que els marines van freqüentar –el carrer Escudellers i en general el aleshores anomenat Barri Xino-, sino també en el desenvolupament de la industria turística local.
L'entrega del III Premi Huertas Claveria que té com a objectiu fomentar els llibres de bon periodisme, es farà el mes de setembre, coincidint amb la presentació del llibre, que inclourà 60 fotografies. El llibre l'editarà La Campana en català i RBA en castellà.
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts with Thumbnails