Xevi Sala, Premi Prudenci Bertrana 2016 :: La tardor literaria en català :: 80grams celebra sis anys de literatura :: Entrevista Anna Altisén :: Jo, confesso guanya el Premi Crexell 2012 :: Mor l'escriptor Emili Teixidor :: Grup 62 ja és a Google Play :: Salvador Macip guanya el Premi Carlemany :: Rafael Nadal guanya el Premi Josep Pla 2012 :: Els llibres de l'any a 80grams :: La primera novel·la de Lluís Llach arribarà a les llibreries el 2 de febrer :: 20 anys de la mort de Montserrat Roig :: Ha mort Joan Agut :: 80grams celebra 3 anys de literatura catalana :: L'escriptora Muriel Villanueva guanya el Premi Just M. Casero amb la novel·la La Gatera :: Aguilera, O'Hara i Llavina, Premis Octubre 2011 :: Rànquing de tardor 80grams 2011 :: David Cirici guanya el Premi Prudenci Bertrana :: L'infern d'Alabastre guanya el rànquing d'estiu 2011 :: Pa negre, la primera pel·lícula catalana candidata als Óscars :: Ausiàs March té perfil al Facebook :: Joaquim Carbó, Premi Trajectòria Setmana del Llibre en Català :: Cabré bat rècords i el seu llibre es reedita en només una setmana :: 80grams a Catalunya Ràdio

dimecres, 3 de febrer del 2010

Notícia :: Esclata la guerra del llibre electrònic

La presentació la setmana passada de la nova tauleta i-Pad d'Apple amb lector
e-book, ha generat una guerra de preus al sector. Amazon, fabricant de Kindle, ha estat la primera víctima d'aquesta pugna, caient en picat a la borsa després d'apujar els preus per la pressió dels editors.

Les coses s'escalfen al sector del llibre electrònic. L'i-Pad d'Apple ha fet esclatar la guerra de preus abans de sortir a la venda. La primera víctima ha estat Amazon, fabricant de Kindle i líder del sector, que ha hagut de cedir a les pressions dels editors i apujar els preus dels llibres. El primer pas el va fer MacMillan, una de les principals editorials nordamericanes que va pressionar Amazon perquè apugés els preus de venda. Amazon en un primer moment va respondre amb la retirada d'alguns dels títols de l'editorial de la seva plana web (títols com l'últim de Dan Brown, per exemple). Poques hores després però Amazon es va tirar endarrera acceptant la superioritat de l'editorial, que té els principals bestsellers mundials, i cedint així a la seva petició d'augment de preus. Una decisió sense precedents que l'ha fet ensorrar-se a la borsa i que obra la porta a que altres editors demanin també un augment de preus. En aquesta marxa enrera i té a veure l'anunci d'Apple de permetre als editors fixar els preus dels seus llibres electrònics. MacMillan i altres editorials punteres com Hachette, HarperCollins, Penguin o Simon&Schuster ja han encetat tractes amb l'empresa de la poma. L'i-Pad sortirà a la venda al març als Estats Units i a l'estiu arribarà a Europa. Costarà uns 300 euros, mentre que el Kindle oscil·la entre els 185 i els 360 depenent del model. La guerra del llibre electrònic agafarà una nova embranzida quan Google llanci al mercat la seva pròpia plataforma d'e-books, Google Edition, amb mig milió de títols.
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

2 comentaris:

  1. APPLE! Quin disseny més atractiu! Llástima que la pantalla no sigui específica per a lectura i que nomès tingui 16GB de capacitat la versió standar!!!!

    ResponElimina
  2. OndiMac! Té una pantalla amb una resolució brutal, per llegir, veure fotos o pel.lícules, etc, unificant tasques en un sol aparell. De nou aquests de la poma ho revolucionen tot, ara els altres a copiar... però jo m'esperaré que millori la 2a generació. Jordi.

    ResponElimina

Related Posts with Thumbnails