Xevi Sala, Premi Prudenci Bertrana 2016 :: La tardor literaria en català :: 80grams celebra sis anys de literatura :: Entrevista Anna Altisén :: Jo, confesso guanya el Premi Crexell 2012 :: Mor l'escriptor Emili Teixidor :: Grup 62 ja és a Google Play :: Salvador Macip guanya el Premi Carlemany :: Rafael Nadal guanya el Premi Josep Pla 2012 :: Els llibres de l'any a 80grams :: La primera novel·la de Lluís Llach arribarà a les llibreries el 2 de febrer :: 20 anys de la mort de Montserrat Roig :: Ha mort Joan Agut :: 80grams celebra 3 anys de literatura catalana :: L'escriptora Muriel Villanueva guanya el Premi Just M. Casero amb la novel·la La Gatera :: Aguilera, O'Hara i Llavina, Premis Octubre 2011 :: Rànquing de tardor 80grams 2011 :: David Cirici guanya el Premi Prudenci Bertrana :: L'infern d'Alabastre guanya el rànquing d'estiu 2011 :: Pa negre, la primera pel·lícula catalana candidata als Óscars :: Ausiàs March té perfil al Facebook :: Joaquim Carbó, Premi Trajectòria Setmana del Llibre en Català :: Cabré bat rècords i el seu llibre es reedita en només una setmana :: 80grams a Catalunya Ràdio

diumenge, 13 de desembre de 2009

Novetat :: La cuina d'El Pont dels jueus

La cuina d'El pont dels jueus
Martí Gironell
Editorial Columna
Novembre 2009
Divulgació

CONTRAPORTADA: Arran del procés de documentació de la seva celebrada novel·la El pont dels jueus, Martí Gironell va recopilar una gran quantitat de receptes de l’època medieval, tant jueves com cristianes, que ara posem a l’abast de tothom en un volum. Aquest és un viatge a l’època medieval a través d’una cuina que ha perdurat al llarg dels segles; encara avui, alguns dels seus plats es preparen com ho feien els nostres avantpassats. Una cuina que es caracteritza per aprofitar ingredients de temporada i productes del bosc, que barreja carn, verdura i peix i que, per qüestions pràctiques i de supervivència, ja aprofitava les restes de menjars anteriors. Les receptes que trobareu en aquest recull han estat actualitzades perquè es puguin elaborar fàcilment a casa, i inclou ingredients que abans no existien i que acaben d’arrodonir els plats. Teniu a les mans un receptari que us dóna l’oportunitat d’assaborir El pont dels jueus d’una altra manera. Un viatge en el temps a partir del gust, l’olor, els colors i la textura dels ingredients i receptes que formen part d’una gastronomia variada, saborosa, rica i refinada, humil, senzilla i efectiva. Que vagi de gust!
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts with Thumbnails