Xevi Sala, Premi Prudenci Bertrana 2016 :: La tardor literaria en català :: 80grams celebra sis anys de literatura :: Entrevista Anna Altisén :: Jo, confesso guanya el Premi Crexell 2012 :: Mor l'escriptor Emili Teixidor :: Grup 62 ja és a Google Play :: Salvador Macip guanya el Premi Carlemany :: Rafael Nadal guanya el Premi Josep Pla 2012 :: Els llibres de l'any a 80grams :: La primera novel·la de Lluís Llach arribarà a les llibreries el 2 de febrer :: 20 anys de la mort de Montserrat Roig :: Ha mort Joan Agut :: 80grams celebra 3 anys de literatura catalana :: L'escriptora Muriel Villanueva guanya el Premi Just M. Casero amb la novel·la La Gatera :: Aguilera, O'Hara i Llavina, Premis Octubre 2011 :: Rànquing de tardor 80grams 2011 :: David Cirici guanya el Premi Prudenci Bertrana :: L'infern d'Alabastre guanya el rànquing d'estiu 2011 :: Pa negre, la primera pel·lícula catalana candidata als Óscars :: Ausiàs March té perfil al Facebook :: Joaquim Carbó, Premi Trajectòria Setmana del Llibre en Català :: Cabré bat rècords i el seu llibre es reedita en només una setmana :: 80grams a Catalunya Ràdio

divendres, 14 d’agost del 2009

Notícia :: Ana Guillot publica el poema biogràfic La riba familiar

L'escriptora argentina d'orígen català Ana Guillot acaba de publicar La riba familiar, un poema biogràfic en el que repassa la Guerra Civil, l'exili, la història dels seus avantpassats i també la viduïtat. Un repàs emocional per la seva vida i la de la seva família, saltejat de poemes molt íntims.

Ana Guillot va néixer a Buenos Aires però és filla d'una família de catalans a l'exili. Acaba de presentar en edició bilingüe La riba familiar (ed. Botella al Mar), un intens poema narratiu a l’estil de les tragèdies gregues. Als seus capítols Anna Guillot revisita la Guerra Civil, l’exili i també la història dels avantpassats i la viduïtat, un recorregut gairebé psicoanalític, ple de sinuosos poemes introspectius. La riba familiar conté els relats de la seva infantesa, dels quatre avis, i les cançons catalanes que escoltava quan era una nena. La poeta evoca la llengua, les sardanes, el Casal Català de Buenos Aires i les converses sobre la Guerra Civil que escoltava. La riba familiar també és plena d’angoixes dels que van haver de marxar o que van triar anar-se’n. En resum, és un passeig pels misteris de la vida i les vicissituds de les famílies, però també pels oceans de la cultura, tranquils o tempestuosos com un mirall de l’existència.
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts with Thumbnails