Xevi Sala, Premi Prudenci Bertrana 2016 :: La tardor literaria en català :: 80grams celebra sis anys de literatura :: Entrevista Anna Altisén :: Jo, confesso guanya el Premi Crexell 2012 :: Mor l'escriptor Emili Teixidor :: Grup 62 ja és a Google Play :: Salvador Macip guanya el Premi Carlemany :: Rafael Nadal guanya el Premi Josep Pla 2012 :: Els llibres de l'any a 80grams :: La primera novel·la de Lluís Llach arribarà a les llibreries el 2 de febrer :: 20 anys de la mort de Montserrat Roig :: Ha mort Joan Agut :: 80grams celebra 3 anys de literatura catalana :: L'escriptora Muriel Villanueva guanya el Premi Just M. Casero amb la novel·la La Gatera :: Aguilera, O'Hara i Llavina, Premis Octubre 2011 :: Rànquing de tardor 80grams 2011 :: David Cirici guanya el Premi Prudenci Bertrana :: L'infern d'Alabastre guanya el rànquing d'estiu 2011 :: Pa negre, la primera pel·lícula catalana candidata als Óscars :: Ausiàs March té perfil al Facebook :: Joaquim Carbó, Premi Trajectòria Setmana del Llibre en Català :: Cabré bat rècords i el seu llibre es reedita en només una setmana :: 80grams a Catalunya Ràdio

divendres, 5 de juny del 2009

Novetat :: Memòries d'un català a Xile

Memòries d'un català a Xile.
Una història de l'exili del 39

Cristian Aguadé
La Magrana
Juny 2009
Divulgació històrica

SINOPSI: Fill de l’alcalde republicà de Barcelona Jaume Aiguader, Cristián Aguadé va haver de marxar de Catalunya amb la desfeta del 39, quant tot just havia complert els 18 anys. Va arribar a Xile, i al país andí hi va fer arrels, família i història, fins el dia d’avui. La seva és una història de l’exili català, narrada en aquestes memòries amb tota la nostàlgia de qui ha hagut de començar de nou lluny de casa i obligat per les circumstàncies, però també amb la mà ferma de qui ha aconseguit fer front a l’adversitat i se n’ha sortit més enllà del que era previsible. Sense formació acadèmica degut a la peripècia que li va tocar viure després de la guerra, Cristián Aguadé va fundar amb els catalans Germán Rodríguez Arias i Claudi Tarragó l’empresa de disseny Muebles Sur, i va entrar en contacte fàcilment amb els cercles intel·lectuals i polítics xilens, amb Pablo Neruda i Salvador Allende. Escrites amb amenitat i voluntat d’aixecar acta i amb la col·laboració de Julià Guillamon, autor del llibre d’entrevistes sobre l’exili El dia revolt, les memòries de Cristián Aguadé són un testimoni de primer ordre per conèixer la Catalunya d’abans de la guerra, l’exili republicà i la segona desfeta d’un somni de democràcia, aquest cop a Xile.
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

1 comentari:

  1. 80grams: Moltes gràcies a tots i a totes pels vostres comentaris. Als bons, pels ànims que ens doneu a seguir fent la nostra modesta tasca, però sobretot a les crítiques, perquè enriqueixen el bloc i fan que cada dia sigui una mica millor. Gràcies de debò per la vostra participació, és la que dóna sentit a 80grams.
    El que si que ens agradaria és que les crítiques no fossin anònimes, perquè així us podríem donar les gràcies directament, i també que fossin respectuoses. Rectificar és de savis i ens fa aprendre contínuament. Esperem seguir aprenent amb tots vosaltres. Fins molt aviat.

    ResponElimina

Related Posts with Thumbnails