Xevi Sala, Premi Prudenci Bertrana 2016 :: La tardor literaria en català :: 80grams celebra sis anys de literatura :: Entrevista Anna Altisén :: Jo, confesso guanya el Premi Crexell 2012 :: Mor l'escriptor Emili Teixidor :: Grup 62 ja és a Google Play :: Salvador Macip guanya el Premi Carlemany :: Rafael Nadal guanya el Premi Josep Pla 2012 :: Els llibres de l'any a 80grams :: La primera novel·la de Lluís Llach arribarà a les llibreries el 2 de febrer :: 20 anys de la mort de Montserrat Roig :: Ha mort Joan Agut :: 80grams celebra 3 anys de literatura catalana :: L'escriptora Muriel Villanueva guanya el Premi Just M. Casero amb la novel·la La Gatera :: Aguilera, O'Hara i Llavina, Premis Octubre 2011 :: Rànquing de tardor 80grams 2011 :: David Cirici guanya el Premi Prudenci Bertrana :: L'infern d'Alabastre guanya el rànquing d'estiu 2011 :: Pa negre, la primera pel·lícula catalana candidata als Óscars :: Ausiàs March té perfil al Facebook :: Joaquim Carbó, Premi Trajectòria Setmana del Llibre en Català :: Cabré bat rècords i el seu llibre es reedita en només una setmana :: 80grams a Catalunya Ràdio

divendres, 12 de juny del 2009

Novetat :: D'Europa a Amèrica. Dietari d' Exili (1942-1944)

D'Europa a Amèrica
Dietari d'exili (1942-1944)

Jaume Miravitlles
Editorial Proa
Juny 2009
Divulgació

SINOPSI: Jaume (Met, de Jaumet) Miravitlles va escriure aquest dietari entre 1941 (tot i que comença amb resum previ des de 1939) i el final de la Segona Guerra Mundial (1945). Hi reflexiona i explica com i per què es va perdre la guerra, repassa punts del conflicte i la llista dels polítics que els portaren al desastre. Només un exemple perquè no hi ha espai per a més: «Aquesta època representa la meva ruptura moral amb Tarradellas. Aquest amic, que té qualitats indiscutibles d'acció, no és un home polític pròpiament dit. Mancat de geni, de ploma i de paraula, es malfia dels col·laboradors que puguin fer-li ombra». A banda d'aquests judicis sobre els polítics i les errades polítiques, hi ha la pròpia i abrandada inquietud i el seu trajecte per l'exili, els camps de concentració francesos, la seva amistat amb André Malraux el trasllat a Mèxic, primer, i a Nova York, després.
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts with Thumbnails