Xevi Sala, Premi Prudenci Bertrana 2016 :: La tardor literaria en català :: 80grams celebra sis anys de literatura :: Entrevista Anna Altisén :: Jo, confesso guanya el Premi Crexell 2012 :: Mor l'escriptor Emili Teixidor :: Grup 62 ja és a Google Play :: Salvador Macip guanya el Premi Carlemany :: Rafael Nadal guanya el Premi Josep Pla 2012 :: Els llibres de l'any a 80grams :: La primera novel·la de Lluís Llach arribarà a les llibreries el 2 de febrer :: 20 anys de la mort de Montserrat Roig :: Ha mort Joan Agut :: 80grams celebra 3 anys de literatura catalana :: L'escriptora Muriel Villanueva guanya el Premi Just M. Casero amb la novel·la La Gatera :: Aguilera, O'Hara i Llavina, Premis Octubre 2011 :: Rànquing de tardor 80grams 2011 :: David Cirici guanya el Premi Prudenci Bertrana :: L'infern d'Alabastre guanya el rànquing d'estiu 2011 :: Pa negre, la primera pel·lícula catalana candidata als Óscars :: Ausiàs March té perfil al Facebook :: Joaquim Carbó, Premi Trajectòria Setmana del Llibre en Català :: Cabré bat rècords i el seu llibre es reedita en només una setmana :: 80grams a Catalunya Ràdio

dimecres, 13 de maig del 2009

Novetat :: Esmorzars de Lleida

Esmorzars de Lleida
Ignasi Revés
Edicions Salòria
Abril 2009

Divulgació

SINOPSI: Un viatge literari i gastronòmic de l'escriptor Ignasi Revés per la cultura culinària més arrelada de les comarques del Pla de Lleida. Revés, autor del llibre Oli en un Llum (Ed. Fonoll), ha visitat alguns dels establiments emblemàtics de les Terres de Ponent i en descriu literàriament les característiques dels plats més típics, així com la història dels establiments, la clientela i la seva vinculació amb la cultura i la societat local. El llibre és el primer de la col·lecció De forquilla i ganivet. L’autor fa una tria d’alguns dels establiments gastronòmics amb més solera de les comarques del Pla de Lleida, els visita -molts cops sense avisar ningú- i descriu literàriament, i de forma personal, les característiques dels plats més típics, així com la història dels establiments, la clientela del moment i la seva vinculació amb la cultura i la societat local. Entre les visites i les cròniques d’esmorzars de forquilla i ganivet que Ignasi Revés publica en el llibre hi ha les dels següents establiments: Cal Xirricló de Balaguer, el bar Moby Dick de Tàrrega, el Josep de la Cuadra de Lleida, el restaurant Bargués de Cervera, la Bóta de l’Avi de Mollerussa, el Kanandreu de les Borges Blanques, Ca la Margarida de l’Albi, el cafè Modern de Castellnou de Seana, la Brasa de Ponts, el Blanc i Negre 2 d’Agramunt, el Racó de Sarroca i fins i tot en una trobada gastronòmica familiar a Cal Prim de Montoliu.
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts with Thumbnails