Xevi Sala, Premi Prudenci Bertrana 2016 :: La tardor literaria en català :: 80grams celebra sis anys de literatura :: Entrevista Anna Altisén :: Jo, confesso guanya el Premi Crexell 2012 :: Mor l'escriptor Emili Teixidor :: Grup 62 ja és a Google Play :: Salvador Macip guanya el Premi Carlemany :: Rafael Nadal guanya el Premi Josep Pla 2012 :: Els llibres de l'any a 80grams :: La primera novel·la de Lluís Llach arribarà a les llibreries el 2 de febrer :: 20 anys de la mort de Montserrat Roig :: Ha mort Joan Agut :: 80grams celebra 3 anys de literatura catalana :: L'escriptora Muriel Villanueva guanya el Premi Just M. Casero amb la novel·la La Gatera :: Aguilera, O'Hara i Llavina, Premis Octubre 2011 :: Rànquing de tardor 80grams 2011 :: David Cirici guanya el Premi Prudenci Bertrana :: L'infern d'Alabastre guanya el rànquing d'estiu 2011 :: Pa negre, la primera pel·lícula catalana candidata als Óscars :: Ausiàs March té perfil al Facebook :: Joaquim Carbó, Premi Trajectòria Setmana del Llibre en Català :: Cabré bat rècords i el seu llibre es reedita en només una setmana :: 80grams a Catalunya Ràdio

dilluns, 4 de maig del 2009

Notícia :: Torna la col·lecció de novel·la negra Cua de Palla

Edicions 62 torna a revifar la seva històrica col·lecció de novel·la negra Cua de Palla amb dotze títols que sortiran a partir del 14 de maig. L'editorial recupera l'estètica de les portades però ha revisat alguns fragments de les novel·les.

El carter sempre truca dues vegades de James Mc. Cain serà la primera novel·la publicada en la nova etapa de Cua de Palla a partir del 14 de maig. Però Edicions 62 té 11 títols més d'aquesta històrica col·lecció com La clau de vidre, de Dashiell Hammett, La dama del llac, de Raymond Chandler, i La bella dorment, de Ross McDonald. Els títols sortiran en format de butxaca. La col·lecció actual recupera l'estètica de les portades de les edicions anteriors, però amb la revisió d'alguns textos. En el cas de El carter sempre truca dues vegades, en aquesta nova edició es recuperen els fragments que es van censurar durant el franquisme.
Els primers títols de Cua de palla es van publicar el 1963. El 1981 es va reiniciar de nou fins el 1996. El 2006 es van publicar alguns títols i a partir del 14 de maig es torna a apostar per ella coincidint amb la revifada del génere.
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

2 comentaris:

  1. Una bona notícia, pero la frase "revisa els textos per fer-los més planers" fa una mica de por...

    ResponElimina
  2. Benvolgut SM,

    Els textos no s'han revisat per fer-los més planers, sinó que s'han incorporat els fragments que la censura va retallar i s'han corregit les incorreccions de les traduccions existents.

    ResponElimina

Related Posts with Thumbnails