L'antropòloga i gastrònoma Maria Carme Queralt ha editat i prologat el llibre La cuinera catalana (Cossetània Edicions), que es va publicar per fascicles entre 1833 i 1835.
Es tracta d'un receptari anònim de mitjan del segle XIX que recopila unes 500 receptes de la cuina històrica de Catalunya, entre les quals s'inclouen nombrosos plats elaborats amb ingredients d'influència islàmica com l'escabetx i provinents de Llatinoamèrica com la patata, el pebrot vermell o el tomàquet. Aquest conjunt de receptes va tenir un enorme èxit des de la seva primera edició en forma de fascicles escrits en català col·loquial. Entre les seves pàgines hi ha consells quotidians i d'higiene com escombrar la cuina i rentar-se les mans sovint, fòrmules culinàries i mètodes de conservació d'aliments.
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
pots ser interesant aquest llibre, ès molt complicada aquesta cuina?? i els ingredients es troben facilment? gràcies. mia
ResponElimina