Xevi Sala, Premi Prudenci Bertrana 2016 :: La tardor literaria en català :: 80grams celebra sis anys de literatura :: Entrevista Anna Altisén :: Jo, confesso guanya el Premi Crexell 2012 :: Mor l'escriptor Emili Teixidor :: Grup 62 ja és a Google Play :: Salvador Macip guanya el Premi Carlemany :: Rafael Nadal guanya el Premi Josep Pla 2012 :: Els llibres de l'any a 80grams :: La primera novel·la de Lluís Llach arribarà a les llibreries el 2 de febrer :: 20 anys de la mort de Montserrat Roig :: Ha mort Joan Agut :: 80grams celebra 3 anys de literatura catalana :: L'escriptora Muriel Villanueva guanya el Premi Just M. Casero amb la novel·la La Gatera :: Aguilera, O'Hara i Llavina, Premis Octubre 2011 :: Rànquing de tardor 80grams 2011 :: David Cirici guanya el Premi Prudenci Bertrana :: L'infern d'Alabastre guanya el rànquing d'estiu 2011 :: Pa negre, la primera pel·lícula catalana candidata als Óscars :: Ausiàs March té perfil al Facebook :: Joaquim Carbó, Premi Trajectòria Setmana del Llibre en Català :: Cabré bat rècords i el seu llibre es reedita en només una setmana :: 80grams a Catalunya Ràdio

dimarts, 5 de maig de 2009

Notícia :: Es reedita La cuinera catalana, un receptari anònim del segle XIX amb els plats imprescindibles de la cuina catalana

L'antropòloga i gastrònoma Maria Carme Queralt ha editat i prologat el llibre La cuinera catalana (Cossetània Edicions), que es va publicar per fascicles entre 1833 i 1835.

Es tracta d'un receptari anònim de mitjan del segle XIX que recopila unes 500 receptes de la cuina històrica de Catalunya, entre les quals s'inclouen nombrosos plats elaborats amb ingredients d'influència islàmica com l'escabetx i provinents de Llatinoamèrica com la patata, el pebrot vermell o el tomàquet. Aquest conjunt de receptes va tenir un enorme èxit des de la seva primera edició en forma de fascicles escrits en català col·loquial. Entre les seves pàgines hi ha consells quotidians i d'higiene com escombrar la cuina i rentar-se les mans sovint, fòrmules culinàries i mètodes de conservació d'aliments.
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

1 comentari:

  1. pots ser interesant aquest llibre, ès molt complicada aquesta cuina?? i els ingredients es troben facilment? gràcies. mia

    ResponElimina

Related Posts with Thumbnails