Xevi Sala, Premi Prudenci Bertrana 2016 :: La tardor literaria en català :: 80grams celebra sis anys de literatura :: Entrevista Anna Altisén :: Jo, confesso guanya el Premi Crexell 2012 :: Mor l'escriptor Emili Teixidor :: Grup 62 ja és a Google Play :: Salvador Macip guanya el Premi Carlemany :: Rafael Nadal guanya el Premi Josep Pla 2012 :: Els llibres de l'any a 80grams :: La primera novel·la de Lluís Llach arribarà a les llibreries el 2 de febrer :: 20 anys de la mort de Montserrat Roig :: Ha mort Joan Agut :: 80grams celebra 3 anys de literatura catalana :: L'escriptora Muriel Villanueva guanya el Premi Just M. Casero amb la novel·la La Gatera :: Aguilera, O'Hara i Llavina, Premis Octubre 2011 :: Rànquing de tardor 80grams 2011 :: David Cirici guanya el Premi Prudenci Bertrana :: L'infern d'Alabastre guanya el rànquing d'estiu 2011 :: Pa negre, la primera pel·lícula catalana candidata als Óscars :: Ausiàs March té perfil al Facebook :: Joaquim Carbó, Premi Trajectòria Setmana del Llibre en Català :: Cabré bat rècords i el seu llibre es reedita en només una setmana :: 80grams a Catalunya Ràdio

diumenge, 1 de març del 2009

Novetat :: El primer assalt

El primer assalt
Lluïsa Forrellad
Angle Editorial
Març de 2009

:: ©lub de lectura

CONTRAPORTADA: Barcelona, 1962. Al barri del Clot mor Manel Funset, propietari d’un taller mecànic. A principis dels anys quaranta s’havia casat amb Jacinta, una noia enamoradissa de bona família, els Galobard, i tenen un fill, Juli, de divuit anys, aprenent de comptable i que boxeja per afició. La mort de Manel Funset desfermarà totes les tensions latents a la família, obrint escletxes per les diferències de formació i d’expectatives vitals. Així, Jacinta reprendrà el tracte amb la seva família, que l’havia repudiat, mentre que Juli vol continuar el negoci del seu pare i iniciar una nova vida amb Estela, la seva nòvia embarassada. Però les coses mai no surten tan bé com es pensen. Esplèndida novel·la sobre la passió de viure i la recerca de la felicitat, El primer assalt és també una magnífica radiografia de la Barcelona dels anys seixanta: el Clot gairebé suburbial, la Barceloneta, les cases sumptuoses de la Bonanova... Amb el seu estil directe i un ritme narratiu vigorós, Forrellad ens fa reviure uns anys de grans canvis socials en què els personatges, vivíssims, profunds i ben traçats, lluiten per trobar el seu lloc i el seu camí.
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
:: El primer assalt al Club de lectura

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts with Thumbnails