Xevi Sala, Premi Prudenci Bertrana 2016 :: La tardor literaria en català :: 80grams celebra sis anys de literatura :: Entrevista Anna Altisén :: Jo, confesso guanya el Premi Crexell 2012 :: Mor l'escriptor Emili Teixidor :: Grup 62 ja és a Google Play :: Salvador Macip guanya el Premi Carlemany :: Rafael Nadal guanya el Premi Josep Pla 2012 :: Els llibres de l'any a 80grams :: La primera novel·la de Lluís Llach arribarà a les llibreries el 2 de febrer :: 20 anys de la mort de Montserrat Roig :: Ha mort Joan Agut :: 80grams celebra 3 anys de literatura catalana :: L'escriptora Muriel Villanueva guanya el Premi Just M. Casero amb la novel·la La Gatera :: Aguilera, O'Hara i Llavina, Premis Octubre 2011 :: Rànquing de tardor 80grams 2011 :: David Cirici guanya el Premi Prudenci Bertrana :: L'infern d'Alabastre guanya el rànquing d'estiu 2011 :: Pa negre, la primera pel·lícula catalana candidata als Óscars :: Ausiàs March té perfil al Facebook :: Joaquim Carbó, Premi Trajectòria Setmana del Llibre en Català :: Cabré bat rècords i el seu llibre es reedita en només una setmana :: 80grams a Catalunya Ràdio

dimecres, 4 de febrer del 2009

Notícia :: Michael Connelly guanya el premi Carvalho de novel·la negra

L'escriptor nord-americà Michael Connelly va rebre ahir al vespres el IV Premi Pepe Carvalho, en reconeixement a la seva trajectòria i a l'ús que fa de la novel·la policíaca.

Connelly es va mostrar especialment satisfet que el seu personatge, el detectiu Harry Bosch, també hagi arribat als lectors de l'estat espanyol. Amb el Premi Pepe Carvalho, el certamen literari vol fer un reconeixement especial als autors nacionals i internacionals de trajectòria reconeguda en l'àmbit de la novel·la negra. El Premi Pepe Carvalho representa un homenatge a la memòria de l'escriptor Manuel Vázquez Montalbán i el seu cèlebre detectiu.
Michael Connelly va decidir que volia ser escriptor mentre llegia els llibres de Raymond Chandler. Abans, però, va treballar de periodista a un diari de Los Angeles, justament la ciutat on s'ambienten les tretze novel·les que protagonitza el detectiu Bosch. En la més recent, "El observatorio", el robatori d'un estrany material radioactiu estimula la por de les autoritats a un possible atac terrorista. Al final del llibre, una conclusió: sovint, la veritat s'amaga darrere de les aparences més òbvies. Aquest és un dels actes previstos dins la BCNegra d'enguany que s'allargarà fins el 7 de febrer.
FONT: 3cat24.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts with Thumbnails