Xevi Sala, Premi Prudenci Bertrana 2016 :: La tardor literaria en català :: 80grams celebra sis anys de literatura :: Entrevista Anna Altisén :: Jo, confesso guanya el Premi Crexell 2012 :: Mor l'escriptor Emili Teixidor :: Grup 62 ja és a Google Play :: Salvador Macip guanya el Premi Carlemany :: Rafael Nadal guanya el Premi Josep Pla 2012 :: Els llibres de l'any a 80grams :: La primera novel·la de Lluís Llach arribarà a les llibreries el 2 de febrer :: 20 anys de la mort de Montserrat Roig :: Ha mort Joan Agut :: 80grams celebra 3 anys de literatura catalana :: L'escriptora Muriel Villanueva guanya el Premi Just M. Casero amb la novel·la La Gatera :: Aguilera, O'Hara i Llavina, Premis Octubre 2011 :: Rànquing de tardor 80grams 2011 :: David Cirici guanya el Premi Prudenci Bertrana :: L'infern d'Alabastre guanya el rànquing d'estiu 2011 :: Pa negre, la primera pel·lícula catalana candidata als Óscars :: Ausiàs March té perfil al Facebook :: Joaquim Carbó, Premi Trajectòria Setmana del Llibre en Català :: Cabré bat rècords i el seu llibre es reedita en només una setmana :: 80grams a Catalunya Ràdio

dilluns, 23 de febrer del 2009

Notícia :: La retirada del Gremi de Llibreters accentua la crisi de La setmana del Llibre en Català

Avui s'ha presentat la 27ena Setmana del Llibre en Català enmig d'una crisi. A més de no fer-se a Barcelona, es farà a Sant Cugat del Vallès, avui s'ha conegut que el certàmen ja no compta amb el Gremi de Llibreters de Barcelona i Catalunya, que ha anunciat avui mateix que es retira de l'organització.

El Gremi de Llibreters es retira de l'organització de la Setmana del Llibre en Català en protesta pels canvis introduïts en el certamen. Segons s'indica en un comunicat fet públic aquest matí, no continuarà en l'organització d'aquest esdeveniment literari perquè considera que els canvis introduïts en desvirtuen els objectius fundacionals. El gremi ho ha fet públic el mateix dia que es presenta la 27a edició de la Setmana del Llibre en Català. Les raons per les quals el Gremi de Llibreters està contra els canvis introduïts és que aquest any el certamen es fa a Sant Cugat del Vallès en comptes de Barcelona, com era habitual. El Gremi de Llibreters també denuncia l'intent de l'organització de disminuir la presència dels llibres de fons editorial, un dels objectius primordials de l'esdeveniment, en benefici de l'oferta de títols actuals, i de programar activitats amb la finalitat de transformar l'esdeveniment en un festival. Malgrat tot el president de la Setmana Albert Pèlach ha assegurat aquesta tarda que el certàmen no està en crisi i ha minimitzat la marxa del Gremi, assegurant que el fet 'no és significatiu'.
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
FONT: VILAWEB

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts with Thumbnails