Xevi Sala, Premi Prudenci Bertrana 2016 :: La tardor literaria en català :: 80grams celebra sis anys de literatura :: Entrevista Anna Altisén :: Jo, confesso guanya el Premi Crexell 2012 :: Mor l'escriptor Emili Teixidor :: Grup 62 ja és a Google Play :: Salvador Macip guanya el Premi Carlemany :: Rafael Nadal guanya el Premi Josep Pla 2012 :: Els llibres de l'any a 80grams :: La primera novel·la de Lluís Llach arribarà a les llibreries el 2 de febrer :: 20 anys de la mort de Montserrat Roig :: Ha mort Joan Agut :: 80grams celebra 3 anys de literatura catalana :: L'escriptora Muriel Villanueva guanya el Premi Just M. Casero amb la novel·la La Gatera :: Aguilera, O'Hara i Llavina, Premis Octubre 2011 :: Rànquing de tardor 80grams 2011 :: David Cirici guanya el Premi Prudenci Bertrana :: L'infern d'Alabastre guanya el rànquing d'estiu 2011 :: Pa negre, la primera pel·lícula catalana candidata als Óscars :: Ausiàs March té perfil al Facebook :: Joaquim Carbó, Premi Trajectòria Setmana del Llibre en Català :: Cabré bat rècords i el seu llibre es reedita en només una setmana :: 80grams a Catalunya Ràdio

diumenge, 18 de gener de 2009

Commemoració 70 anys de l'exili d'escriptors catalans

La Institució de la Lletres Catalanes ha preparat un seguit d'actes per commemorar aquesta efemèride durant el 2009
La primera de les activitats és la creació del blog "La ruta de l'exili. Dia a dia 70 anys després", on cada dia es penja un relat d'alguns dels escriptors més representatius de l'exili. El blog va començar a funcionar el 22 de gener amb un relat del 22 de gener de 1939 sobre l'entrada de les tropes franquistes a Barcelona.
Un altra de les activitats és l'exposició 'Literatures de l'exili. Retorn a Catalunya', comissariada pel crític literari Julià Guillamon, i que es podrà veure entre el 21 d'abril i el 21 de Juny al Palau Moja de Barcelona. El projecte arrenca de l’exposició que es va veure al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona l’any 2005 i recull el material descobert durant les itineràncies per llatinoamerica. N’és fruit una nova exposició sobre l’exili dels escriptors catalans i la nova vida que els seus descendents han fet als països d’acollida. La mostra, les activitats paral·leles programades i el material educatiu complementari es presentarà als equips docents el 12 de febrer a la Sala d’Actes del Palau Marc a partir de les 18 hores.
La institució també prepara per a la primavera una reconstrucció sobre el terreny de la ruta de l'exili des d'Agullana (l'Alt Empordà).


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts with Thumbnails