Xevi Sala, Premi Prudenci Bertrana 2016 :: La tardor literaria en català :: 80grams celebra sis anys de literatura :: Entrevista Anna Altisén :: Jo, confesso guanya el Premi Crexell 2012 :: Mor l'escriptor Emili Teixidor :: Grup 62 ja és a Google Play :: Salvador Macip guanya el Premi Carlemany :: Rafael Nadal guanya el Premi Josep Pla 2012 :: Els llibres de l'any a 80grams :: La primera novel·la de Lluís Llach arribarà a les llibreries el 2 de febrer :: 20 anys de la mort de Montserrat Roig :: Ha mort Joan Agut :: 80grams celebra 3 anys de literatura catalana :: L'escriptora Muriel Villanueva guanya el Premi Just M. Casero amb la novel·la La Gatera :: Aguilera, O'Hara i Llavina, Premis Octubre 2011 :: Rànquing de tardor 80grams 2011 :: David Cirici guanya el Premi Prudenci Bertrana :: L'infern d'Alabastre guanya el rànquing d'estiu 2011 :: Pa negre, la primera pel·lícula catalana candidata als Óscars :: Ausiàs March té perfil al Facebook :: Joaquim Carbó, Premi Trajectòria Setmana del Llibre en Català :: Cabré bat rècords i el seu llibre es reedita en només una setmana :: 80grams a Catalunya Ràdio

dilluns, 3 de novembre de 2008

Noi,¿has vist la mare amagada entre les ombres?

Noi, ¿has vist la mare entre les ombres?
Julià de Jòdar
Editorial Proa
Setembre 2008
Novel·la

CONTRAPORTADA: Després de la mort de la seva mare, el narrador busseja en el seus records i redacta una mena de confessió autobiogràfica. Tot llegint l’epopeia íntima i despietada d’aquest antiheroi, el lector es preguntarà inútilment: ¿es tracta d’un psicòpata, d’un cínic o d’un mentider compulsiu? Potser és un home radicalment sincer. Julià de Jòdar ha escrit un relat fragmentari de la vida contemporània, un text intens, sense sentimentalisme ni autocompassió, amb la barreja justa de lirisme i d’humor per atrapar-nos des de les primeres línies.
Obra intimista i personal, d'alta factura literària. El retorn de Julià de Jòdar després d'"El metall impur", Premi Sant Jordi.

CRÍTIQUES REBUDES:

Julià Guillamón LA VANGUARDIA: "Jòdar ofrece una imágen desolada del porvenir y sólo la posibilidad de levantar testimonio a través de la literatura proporciona una esperanza".

Manel Ollé EL PAÍS: "El llibre té un fantasma particular que el recòrrer de cap a cap. És un llibre breu i absorbent, alhora dens i lleuger, on al darrere, al davant i al costat del que s'hi escriu, en els espais en blanc que hi ha entre les paraules sempre hi respira l'ombra innegable, dolorosa i asfixiant, d'una mare indefugible, de cos present, espectral i addictiva, inscrita al revers de la ficció".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts with Thumbnails