Xevi Sala, Premi Prudenci Bertrana 2016 :: La tardor literaria en català :: 80grams celebra sis anys de literatura :: Entrevista Anna Altisén :: Jo, confesso guanya el Premi Crexell 2012 :: Mor l'escriptor Emili Teixidor :: Grup 62 ja és a Google Play :: Salvador Macip guanya el Premi Carlemany :: Rafael Nadal guanya el Premi Josep Pla 2012 :: Els llibres de l'any a 80grams :: La primera novel·la de Lluís Llach arribarà a les llibreries el 2 de febrer :: 20 anys de la mort de Montserrat Roig :: Ha mort Joan Agut :: 80grams celebra 3 anys de literatura catalana :: L'escriptora Muriel Villanueva guanya el Premi Just M. Casero amb la novel·la La Gatera :: Aguilera, O'Hara i Llavina, Premis Octubre 2011 :: Rànquing de tardor 80grams 2011 :: David Cirici guanya el Premi Prudenci Bertrana :: L'infern d'Alabastre guanya el rànquing d'estiu 2011 :: Pa negre, la primera pel·lícula catalana candidata als Óscars :: Ausiàs March té perfil al Facebook :: Joaquim Carbó, Premi Trajectòria Setmana del Llibre en Català :: Cabré bat rècords i el seu llibre es reedita en només una setmana :: 80grams a Catalunya Ràdio

dilluns, 3 de setembre del 2012

Notícia :: Tardor literària molt variada

Aquesta setmana arrenca la temporada literària de tardor amb novetats per a tots els gustos i públics. Novel·la històrica, d'amor, negra, relats i poesia. Entre els més destacats el nou llibre de Martí Gironell, Ada Castells, Assumpció Cantalozella, Bel Olid o Alba Dedeu, entre d'altres.

Les editorials noten la crisi i enguany el nombre de novetats per a la tardor ha disminuït. Durant els propers mesos les llibreries s'ompliran de novetats en llengua catalana per a tots els gustos. Destaca però el gènere històric per sobre dels altres, però també trobem novel·les de personatge, d'amor, d'intriga, relats i poesies. Retorns esperats, primeres novel·les i reedicions. Us deixem una llista de les principals novetats perquè us aneu apuntant els que més us agraden. 

- Lliures o morts. Jaume Clotet i David de Montserrat. Columna. Història d'un heroi oblidat, d'un pagès de Bonestarre que ingressa a l'exèrcit dels miquelets. 
- L'últim abat. Martí Gironell. Columna. Obra que traça les peripècies del darrer abat de Sant Benet el 1554 en lluita per fer ressorgir el monestir de les seves cendres i aturar les ànsies centralitzadores de la corona castellana. 
- La biblioteca d'Auschwitz. Antonio A. Iturbe. Columna. La història de la biblioteca més minúscula, recòndita i clandestina de tots els temps, oculta en un barracó del camp d'Auschwitz... i de la seva irreductible bibliotecària. 
- Llocs que no surten als mapes. Berta Noy. Columna. Una història sobre la força de l'amor.
- Pura sang. Ada Castells. Edicions 62. Una novel·la de misteri amb elements fantàstics i romàntics ambientada entre Mallorca i Barcelona. 
- Es perd el senyal. Joan Margarit. Proa. Nou poemari del poeta.
- Que ningú et salvi la vida. Flavia Company. Proa. Una història sobre comptes pendents i sobre com el passat et persegueix fins que els liquides.
- El confident dels reis. Assumpció Cantalozella. Proa. El personatge a l'ombra que belluga els fils de la nostra història. La novel·la dels episodis mítics de la Catalunya del segle XIII.
- La mala reputació. Bel Olid. Proa. 
- L'estiu no s'acaba mai. Alba Dedeu. Proa
- Provisionalitat. Toni Sala. Empúries. Recull de dos relats: El cotxe i Notes sobre literatura. 
- Deix on dir. Núria Martínez Vernís. Proa. Poemari
- Si quan et donen per mort un dia tornes. Lluís Llort. La Magrana. Ens planteja la història d'una mare que un bon dia obra la porta i reconeix el fill que va desaparèixer fa anys. Una novel·la negra sobre la superació, la violència, el dubte i la culpa. 
- Les ombres errants. Ferran Sáez Mateu. La Magrana. Ens proposa una història que transcorrer l'any de la mort de Franco i és una radiografia anímica dels darrers setanta. 
- Un grapat de mala herba. Ricard Biel. La Magrana.
- Els passatgers de l'Anna C. Laura Alcoba. La Magrana. Història del vaixell que va dur una sèrie de guerrillers a l'Argentina després de dos anys d'entrenament a Cuba el 1968.
- Tornarem a vèncer: grans discursos de grans catalans. Diversos autors. Ara llibres.
- Catalunya, la independència per la butxaca. Alfons Durán-Pich. Angle editorial.
- Tres en ratlla. Santi Baró. La rosa dels vents. 
- La solitud del despatx. Josep Gomis Martí. N9u Grup Editorial. 
- Sense alè. Josefa Contijoch. Edicions de 1984.
- Una història d'amor. Helena Rufat. Edicions de 1984. 
- Revolta. Josep Pous i Pagès. Adesiara.
- Les meues universitats. Joan-Daniel Bezsonoff. Avenç. Segona part d'Una educació francesa.
- Llibre d'absències. Antoni Marí. Tusquets. Biografia. 
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts with Thumbnails