Xevi Sala, Premi Prudenci Bertrana 2016 :: La tardor literaria en català :: 80grams celebra sis anys de literatura :: Entrevista Anna Altisén :: Jo, confesso guanya el Premi Crexell 2012 :: Mor l'escriptor Emili Teixidor :: Grup 62 ja és a Google Play :: Salvador Macip guanya el Premi Carlemany :: Rafael Nadal guanya el Premi Josep Pla 2012 :: Els llibres de l'any a 80grams :: La primera novel·la de Lluís Llach arribarà a les llibreries el 2 de febrer :: 20 anys de la mort de Montserrat Roig :: Ha mort Joan Agut :: 80grams celebra 3 anys de literatura catalana :: L'escriptora Muriel Villanueva guanya el Premi Just M. Casero amb la novel·la La Gatera :: Aguilera, O'Hara i Llavina, Premis Octubre 2011 :: Rànquing de tardor 80grams 2011 :: David Cirici guanya el Premi Prudenci Bertrana :: L'infern d'Alabastre guanya el rànquing d'estiu 2011 :: Pa negre, la primera pel·lícula catalana candidata als Óscars :: Ausiàs March té perfil al Facebook :: Joaquim Carbó, Premi Trajectòria Setmana del Llibre en Català :: Cabré bat rècords i el seu llibre es reedita en només una setmana :: 80grams a Catalunya Ràdio

dimarts, 4 d’octubre del 2016

Novetat :: L'amor del capità Gavina

L'amor del capità gavina
Pau Faner
Editorial Meteora
Tardor 2016

SINOPSI: Joan Gavina és un jove menorquí nascut el 1755 a Ciutadella, al si d'una família de pescadors. Per salvar la seva germana d'una violació, Joan mata un lletrat francès, fet que l'empeny a fugir i a convertir la seva vida en un atzar que el portarà, després de ser captiu en un vaixell pirata berber, a estudiar nàutica a Barcelona i a servir l'armada anglesa per la Mediterrània. 
Gran navegant, Joan Gavina travessarà l'Atlàntic i s'enrolarà a l'exèrcir nord-americà en la guerra d'Independència de les colònies, i, posteriorment, en les lluites amb els indis. 
A Menorca, però, Joan hi ha deixat el seu amor, Àgueda, una noia a qui casen amb Felip de Galba, terratinent amb plantacions a Carolina del Sud. En terres americanes els amants lluiten per retrobar-se quan els Galba es traslladen a Charles Town. 
L'amor del capità Gavina té tots els ingredients de la novel·la d'aventures. Inspirada en la vida de Jordi Farragut, pare del primer almirall dels Estats Units, David Gasgow Farragut, l'autor s'ha pres llicències i ha recreat la figura de l'heroi ciutadellenc, mai estudiada amb prou atenció, fins a convertir-la en un arquetip de la lluita per l'amor i la llibertat. 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts with Thumbnails